sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 17. joulukuuta 2012

The Santa Clause (1994)

Katsoin elokuvan Mitä tapahtui joulupukille (The Santa Clause). Olen arvostellut aikaisemmin jatko-osat kakkosen ja kolmosen

Markkinoinnissa leluyhtiöllä töissä oleva Scott Calvin (Tim Allen) on eronnut vaimostaan (Wendy Crewson) ja heillä on yksi poika - Charlie (Eric Lloyd). Scottin ex asuu poikansa ja uuden miesystävänsä psykiatri Neil Millerin (Judge Reinhold) kanssa. Charlie menee viettämään epähalukkaasti jouluaattoa isänsä luokse, joka polttaa kalkkunan ja on muutenkin aika tohelo. Scott ei myöskään kuuntele omaa poikaansa. 

Jouluaattoyönä tapahtuu kuitenkin kummia kun joulupukki tippuu katolta. Scott löytää joulupukin takista kortin, jossa annetaan ohjeet, että jos joulupukille käy jotain tulisi hänen vaatteensa pukea päälle ja porot sitten tietävät minne mennä. Scott pukee kuteet ylleen ilahduttaakseen poikaansa ja niin he viettävät yhdessä ikimuistoisen päivän joulupukin pajalla pohjoisnavalla. Ainoa harmi on se, että Scott saa tietää olevansa uusi isäntä eli joulupukki.

Charlie ja isäpukki
 Joulumieltä herättelevä elokuva, joka oli paikoin ihan hauska ja lämminkin. Charlie oli suloinen lapsonen ja Tim Allen, allenmaisen hauska. Isäpuolen tuominen osaksi joulutarinaa oli kiva ratkaisu ja Judge näytteli hyvin takakireää hahmoaan.

Joulun alla menee kivasti.

***

Ohjaaja: John Pasquin
Pääosissa:  Tim Allen, Judge Reinhold ja Wendy Crewson 
Kesto: 97min
Valmistusmaa: USA


2 kommenttia:

  1. Tämä on sellainen leffa, että vaikka olenkin katsonut sen monenmonta vuotta lähes joka joulu, niin siihen ei ole kyllästynyt. Kunnon joulumielen nostattaja tosiaan! (Tosin ei tulisi mieleenkään katsoa mihinkään muuhun ajankohtaan kuin juuri joulun alla :D)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.