sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 18. joulukuuta 2012

Poltergeist II (1986)

Katsoin ostamani Poltergeist kakkosen. 

Ensimmäisessä osassa perhe joutui selittämättömien voimien häirinnän kohteeksi, jonka lopputuloksena oli kadonnut talo. Pienen tyttönsä perhe kuitenkin sai yliluonnollisten voimien käsistä takaisin itselleen.

Tässä toisessa osassa perhe (äiti: JoBeth Williams, isä: Craig T. Nelson, tytär: Heather O'Rourke, poika: Oliver Robins) on asettunut uuteen paikkaan aloilleen ja kamppailee taloudellisten ongelmien kanssa. Ensimmäisessä osassa ollut henkien manaaja nainen (Zelda Rubinstein) sekä mystinen intiaani (Will Sampson) tekevät kaivauksia perheen kadonneen talon maaperään ja havaitsevat, että talo olikin rakennettu itsemurhakultissa kuolleiden päälle. Tämän takia siis henget vainosivat perhettä. 

Vaitettavasti henget eivät jätä perhettä rauhaan tässä toisessakaan osassa vaan haluavat tytön takaisin itselleen. Perhe saa vierailun paholaiselta ja kaikkea ikävää tapahtuu. Mystinen intiaani tulee asumaan perheen luokse ja kehottaa heitä takaisin vanhalle tontilleen, jolloin perheen yhtenäisyys olisi ratkaisu henkiongelmaan. 


Tämä Poltergeistin toinen osa oli täysin tarpeeton ja ratsastikin miltei kokonaan sen ensimmäisen elokuvan voimilla flashbackeja säästämättä. Elokuvan intiaani oli koomisen stereotyyppinen ja koko tarinan ideat olivat vähissä. Elokuvan paholaista esittänyt vanha mies (Julian Beck) oli kyllä ihan creepy eikä perheen isää, äitiä, poikaa tai tyttöä näytelleet olleet mitenkään huonoja rooleissaan. Virkistävää olikin, että perhettä näytteli samat ihmiset kuin ensimmäisessä osassa.

Rahan tuhlaukselta tuntui kyllä tämän pätkän osto. 

**

Ohjaaja: Brian Gibson (Breaking glass, What's love got to do with it)
Pääosissa: JoBeth Williams, Craig T. Nelson ja Heather O'Rourke
Kesto:91min
Valmistusmaa:USA

4 kommenttia:

  1. Voi ei! Onko niitä kolmaskin! :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan toki. Ilmestyi vuonna 1988. Kävin sen silloin katsomassa oikein teatterissa ja kaikki....

      Poista
  2. Ai se meni ihan teatterilevitykseen! Omituista ton tasoisen kakkosen jälkeen.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.