sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 22. joulukuuta 2012

Intouchables (2011)

Kävin katsomassa ranskalaisen elokuvan Koskemattomat (Intouchables). Elokuva on nähtästi kivunnut imdb:ssä sijalle 64 parhaiden elokuvien listalla. Ja olihan tämä hyvä. Elokuva perustuuu tositapahtumiin.

Philippe (François Cluzet) on rikas mies, joka on halvaantunut kaulasta alaspäin. Kun hän haastattelee lähihoitajapaikan hakijoita, kohtaa hän tumman mihen Drissin (Omar Sy). Driss saapuu haastatteluun hakeakseen allekirjoituksen, että hänen työttömyystukensa jatkuisi, todisteena työnhausta. Suorasukainen ja etiketeistä välittämätön Driss tekee säälimättömyydellään vaikutuksen Philippeen, joka palkkaa tämän kuukauden koeajalle. Tuona aikana toistensa vastakohdista kasvaa ystävykset.


En yleensä pidä ranskalaisten elokuvien huumorista, mutta ehkä tässä olikin se hyvää, että se ei yrittämällä yrittänyt olla komediaa. Hirveää yleistystä nyt, mutta pidän ranskalaisista elokuvista siinä mielessä, että usein ihmiset näyttävät ihmisiltä eikä filmitähdiltä. Esimerkiksi yllä oleva nainen "Yvonne" oli mainio aidon tuntuinen hahmo. 

Philippen ja Drissin kemiat toimivat täydellisesti; fyysinen, avoin, vahva Driss täydensi liikkumatonta ja snobahtavaa Philippeä. Täytyy nostaa hattua molempien roolisuorituksille, mutta erityisesti Cluzetin. Ei ole voinut olla helppoa pysyä koko ajan paikoillaan ja olla vain päänsä varassa näyttelysuorituksissaan. En suoraan sanottuna odottanut pitäväni elokuvasta, mutta niin se vain valloitti minutkin. Elokuva ei tununut pitkäveteiseltä vaan sen katsomista olisi voinut vielä jatkaa enemmänkin. 

****


Ohjaaja: Olivier Nakache, Eric Toledano
Pääosissa:François Cluzet, Omar Sy ja Anne Le Ny
Kesto:112min
Valmistusmaa:Ranska


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.