sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 14. joulukuuta 2012

Sex and the city (2008)

Katsastin peräti 5.3 tähteä imdb:ssa keränneen elokuvan Sex and the city - Sinkkuelämää (Sex and the city), joka tietystikin perustuu samannimiseen televisiosarjaan.

Elokuvaa koristaa samat hahmot sekä näyttelijät kuin tv-sarjaakin. Keskiössä ovat siis Miranda (Cynthia Nixon), Charlotte (Kristin Davis), Samantha (Kim Cattrall) sekä Carrie (Sarah Jessica Parker). Elokuva jatkaa siitä mihin sarja jäi.

Charlotte on naimisissa Harryn (Evan Handler) kanssa ja heillä on adoptoitu tyttö. Elokuvassa Charlotte saa tietää olevansa raskaana. Samantha on puolestaan muuttanut poikaystävänsä Smithin (Jason Lewis) kanssa LA:han ja Miranda kokee kriisin aviomiehensä Steven (David Eigenberg) kanssa kun mies pettää tätä. Elokuvan tapahtumat keskittyvät kuitenkin Carrieen ja siihen kuinka hän on vihdoin menossa naimisiin mr Bigin (Chris North) kanssa, mutta sitten mr Big ei saavukaan paikalle. Carrie lähtee ystävineen etukäteen varatulle häämatkalle, jossa Carrie suree puolet elokuvasta.

Kotiin palattuaan päättää Carrie palkata assistentin (Jennifer Hudson) auttamaan häntä  häälahjojen palautuksessa ja muissa hommeleissa. 


Mielestäni tv-sarja Sinkkuelämää on viihdyttävää katsottavaa. Vaikka naiset kuvataankin olentoina jotka vatvovat vain miesasioita ja ovat kiinnostuneita pelkästään shoppaamisesta, niin sen voi antaa anteeksi. Naiset ovat kuitenkin kuvattu jossain määrin itsenäisinä ja tekemässä mitä haluavat, eläen jopa yli kaksikymppisenä sinkkuina. Miehet saivat kokea samaa esineellistämistä mitä naisille on tv:ssä  tehty jo iät ja ajat.

Elokuva puolestaan ei ollut niin onnistunut. Eniten häiritsi kuinka teennäisesti tehdyltä pohjalta elokuvan juoni lähti käyntiin. Kun sarjan kuudessa tuotantokaudessa Carrien ja mr Bigin suhde vatvottiin jo loppuunsa jojoiluineen, niin ei tässä elokuvassa olisi enää jaksanut sitä, että Big ei tullutkaan omiin häihinsä. Aaargh! Mikä oli syy? "En halua häistäni sirkusta." En myöskään erityisemmin pitänyt Hudsonin assistentti-hahmosta. Ei jotenkaan ollut uskottava. Liian innokas. 

Elokuva olikin miltei kolmetuntinen vaatemainos, johon oli ympätty ämpärikaupalla tuulesta temmattua draamaa. Sen parissa kuitenkin ihan viihtyi; vähän kuin olisi katsonut ylipitkää sarjan jaksoa. Tosin joskus katsominen muuttui epämukavaksi kun mietin, että Sarah Jessica ja Kim ei tule oikeassa elämässä ollenkaan toimeen. Mietin vain kuinka kiusallista elokuvaa oli tehdä.

**1/2

Ohjaaja: Michael Patrick King
Pääosissa:Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cristin Davis, Cynthia Nixon
Kesto: 145min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.