sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Angel: Season 2 (2000-2001)

Katsoin Angel tv-sarjan toisen kauden. Ensimmäisen kauden arvostelu löytyy täältä.

Tässä toisessa kaudessa seikkailee samat vakikasvot kuin ensimmäisessäkin; Angel (David Borenaz), Cordelia (Charisma Carpenter), Wesley (Alexis Denisof) sekä Charles (J. August Richards). Tiimin etsivätoimisto vain siirtyy hylättyyn  hotelliin, jossa Angel on aikoinaan asustellut.

Toista kautta määrittelee vahvasti nainen nimeltä Darla, joka teki Angelista vampyyrin. Hänet herätetään uudelleen henkiin ihmisenä paholaisia edustavan lakitoimiston toimesta. Darla piinaa Angelia ja Angel huomaa olevansa yhä Darlaa rakastunut. Angelista tulee jopa hieman paha muutaman jakson ajaksi kunnes bylsii darlan kanssa ja tajuaa, että hyvien riveihinhän hän kuuluu. 

Lorne
Toinen kautta määrittelevä tapahtumapaikka on demonien ja ihmisten käyttämä karaokepaikka, jossa väkivalta on kielletty. Laulun avulla paikan isäntä - Lorne (Andy Hallett)- pystyy lukemaan olentojen auroja ja pystyy tavallaan ennustamaan tulevaisuutta. Angel kumppaneineen päätyykin useaan otteeseen mestaan lypsämään tietoa tulevista tapahtumista. 

 Kauden lopussa esitellään uusi hahmo tiimiin, kun toiseen ulottuvuuteen vangiksi jäänyt fysiikanopiskelija Fred (Amy Acker) pelastetaan Angelin toimesta. Fred jää etsivätoimistona toimivaan hotelliin asustelemaan ja parantelemaan mielenteveyttään.

Angel ja Darla parisuhde aikoinaan.
Kausi oli laadullisesti epätasapainoinen. Juonikuvio Darla-Angel  oli mielestäni kyllästyttävää katsottavaa ja aioin jo luopua koko sarjan katselemisesta. Kausi kuitenkin piristyi miltei loistavaksi loppua kohden, kun painolasti  nimeltä Darla saatiin ravisteltua irti kyydistä ja Angel palasi hyviksiin. 

Kauden parasta antia olikin Lorne-hahmon lisäksi viimeinen levyllinen kun Angel ja kaverit päätyivät Lornen ulottuvuuteen pelastamaan sinne joutunutta Cordeliaa. 

Kausi vaihtelikin *1/2-***1/2 välillä.

 Luojat: David Greenwalt, Joss Whedon
Pääosissa: David Boreanaz, Charisma Carpenter ja Alexis Denisof 
Kesto:44min/jakso
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.