sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 24. syyskuuta 2012

Shattered glass (2003)

Katsastin elokuvan Väritetty totuus (Shattered glass). 

Elokuva perustuu tositapahtumiin ja se kertoo journalistista nimeltä Stephen Glass (Hayden Christensen). Stephen toimii journalistina "presidenttien lukemassa lehdessä" The New Republicissa, jossa toimittajien keski-ikä on siinä 26 vuoden paikkeilla. Muita toimittajia on muun muassa Charles Lane (Peter Sarsgaard), josta tulee paikan pomo rakastetun ja potkut saaneen Michael Kellyn (Hank Azaria) tilalle. Toimituksessa on myös Caitlin Avey (Chloë Sevigny).

Glass on tehnyt lehden useaan numeroon mielenkiintoisia juttuja, kunnes hänen artikkelinsa hakkereista saa verkkolehti Forbesin huomion. Mikään jutun faktoista kun ei näytä pitävän. Tästä alkaa pitkä piina kun Forbes lehti painostaa Glassia vahvistamaan juttunsa aitouden.


Rehellisyyden nimissä ostin elokuvan kun Hayden on aika hyvännäköinen Darth Vaderina, mutta oli se juonikin ihan mielenkiintoisen kuuloinen. Petyin hieman Haydenin ulkonäköön, mutta itse elokuva oli positiivinen yllätys. Elokuvaa katsoi innolla, koska halusi tietää että onko Glass keksinyt jutun päästänsä vai löytyykö jutussa esiintyneet lähteet jostakin. Vaikka elokuva perustuu tositapahtumiin, niin olisin tavallaan toivonut, että yleisöä oltaisiin pelattu siihen suuntaan, että jutun lähteet olisivat vain näyttäytyneet heikkoina, mutta sitten olisi kuitenkin käynyt ilmi, että Glassin juttu olisi ollut faktaa. Nyt tavallaan elokuva oli juuri sitä miltä se näyttikin.

Peter Sarsgaard oli loistava Glassin hauskoille jutuille kateellisena kihisevänä toimittajana, joka ylenee Glassin paskapuheet haistavaksi paikan pomoksi.

Tykkäsin.

***1/2

Ohjaaja: Billy Ray (Breach)
Pääosissa: Hayden Christensen, Chloë Sevigny ja Steve Zahn
Kesto: 94min
Valmistusmaa: USA, Kanada

1 kommentti:

  1. Yksi Kovan Lain jaksoista pohjautuu samaan tarinaan.

    Se oli enemmän mieleeni.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.