sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 4. syyskuuta 2012

Die Farbe (2010)

Lainasin veljeltäni elokuvan Die Farbe, joka perustuu H.P. Lovecraftin novelliin "The Colour Out of Space". Olen joskus aikoinani lukenut kyseisen kirjoituksen ja sen minkä muistan niin elokuva oli uskollinen.

Ollaan Arkhamissa ja vuosi on 1975. Jonathan Davisin (Ingo Heise) isä on kadonnut ja hän saa vihiä, että tämä olisi Saksassa missä toimi sotilaana toisen maailmansodan aikana. Selvittääkseen isänsä olinpaikan tapaa hän miehen, joka tunnistaa Jonathanin isän kuvasta. Mies kertoo puistattavan tarinan toisestan maailmansodasta ja mystisestä Die Farbesta, joka majaili kaivon pohjalla. Die Farbe sai aikaan ihmisissä hulluutta ja kasveissa ylikasvua.

Vähitellen Jonathanille muodostuu kuva siitä mitä tämän isä on aikoinaan joutunut kokemaan.


Katsoin hieman elokuvan making offia ja siinä mainittiin kuinka elokuvaa varten rakennettiin vartavasten kamera, joka kuvaa HD-laadulla, mutta antaa kuvan kuin se olisi kuvattu klassisella 35mm:llä. Elokuvan kuvausjälki olikin mielenkiintoinen ja mustavalkoisen elokuvan  maisemissa oli mukavaa syvyyttä. Rakennusten materiaalitkin olivat miltei käsin kosketeltavissa. 

Elokuvaan olikin saatu hyvä tunnelma; jännittävä ja tiivis. Vaikkakin sen juoni oli niinkin yksinkertainen kuin Lovecraft sen aikoinaan tarkoitti.

Die farbe - väri, tämä elokuvan mystinen esiintymä, entiteetti ja voima olikin ainoa värillinen asia koko elokuvassa. Värillisyys toimi hyvänä tehokeinona ja antoi Farbelle lisää arvovaltaa. 

Tyylikäs ja absurdi elokuva, joka oli ehkä jopa liiankin omituinen.

***1/2

Ohjaaja: Huan Vu
Pääosissa: Paul Dorsch, Jürgen Heimüller ja Ingo Heise
Kesto: 86min
Valmistusmaa: Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.