sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 24. syyskuuta 2012

Jackpot/ Arme riddare (2011)

Avasin Rakkautta ja anarkiaa kauden käymällä katsomassa norjalaisen Jackpot'in (Arme Riddare).

Neljä muovikuusitehtaassa työskentelevää miestä, joista useimmat ovat entisiä rikollisia päättävät pelata pitkävetoa jalkapallotuloksista. Herroilla käy tuuri kun saavat kaikki 12 oikein ja voittavat miljoonan. Kaikki ei mene kuitenkaan putkeen kun halukkuudessa jakaa potti tulee ongelmia; Naulapyssyllä päähän, vasaralla aivoihin. Lopputuloksena on massamurha strippiklubilla, jossa ainoana eloonjääneenä on yksi nelikon jäsenistä - Oscar (Kyrre Hellum). Elokuva alkaakin sillä kun Oscaria kuulustelee poliisi ja tapahtumat näytetään flashbackeina Oscarin kertoessa mitä oikein tapahtui.

Oscar vasemassa reunassa.

Elokuvassa oli mukavan absurdia huumoria norjalaiseen malliin. Mitään kovinkaan uutta elokuvaan ei oltu kuitenkaan saatu, mutta on aina virkistävää nähdä hauska tappoelokuva. Flashback ideaa on ainakin kulutettu suhteellisen ahkerasti. Näyttelijät sopivat rooleihinsa, tosin pääosaa esittäneeltä Kyrreltä olisin toivonut hieman enemmän tai hänen tilallleen jotain muuta ilmekkäämpää näyttelijää. 

Loppua kohden Jackpot hieman heikkeni laadullisesti ja sitä odotti jotain järisyttävää loppuratkaisua, mitä ei oikein tullut.

Ihan hauska, mutta ei kuitenkaan mieltä räjäyttävä.

***

 












Ohjaaja: Magnus Martens
Pääosissa: Kyrre Hellum, Henrik Mestad ja Marie Blokhus
Kesto: noin  90min
Valmistusmaa: Norja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.