sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Back to the Future Part III (1990)

Katsastin Paluu tulevaisuuteen III (Back to the future Part III). Ensimmäisen osan arvostelun voi lukea täältä ja toisen täältä

Toisen osan tapahtumat jäivät siihen, että Doc (Christopher Lloyd) joutui salaman iskemänä aikakoneellaan vahingossa vuoteen 1885 ja Marty (Michael J. Fox) sai Docilta kirjeen  vuoteen 1955, että on nyt menneisyydessä ja elämä on mukavaa; "Älä tule hakemaan minua". Kirjeessä mainittiin myös aikakoneen sijainti, minne Doc oli sen vuodessaan haudannut. Marty ei voi olla kuitenkaan menemättä menneisyyteen, kun hän huomaa vuodessa 1955 Docin hautakiven.

Villissä lännessä Marty tapaa Docin, joka rakastuu opettajattareen (Mary Steenburgen).


Moni kai pitää tätä kolmososaa sarjan kehnoimpana (ainakin Telkun Riskala), mutta minä pidin kolmasosan lännenmaisemista ja rakkaustarinasta Docin ja Claran välillä. 

Steenburgen sopi hyvin Emmetin rakkaudenkohteeksi. Varsinkin pienenä pidin tästä seikasta, että Clara ei ollut mikään bimbo vaan tieteitä rakastava koulutettu nainen. Ainoa asia mikä jäi hieman vaivaamaan oli lopussa ollut kohtaus, missä Marty välttää kolarin kun ei lähde ajokisaan mukaan, niin sitten tämän jälkeen Martyn tyttöystävä kaivaa housuista kakkososasta tutun lapun, missä Martylle annetaan potkut ja kun Jennifer tätä lappua katsoo nin häviää teksti samalla. Miten Jennifer oikein älysi asianyhteyden ja tajusi katsoa lappua? No ei kai sillä loppujen lopuksi ole niin paljon väliä.

Leppoisa elokuva.

***1/2

Ohjaaja: Robert Zemeckis
Pääosissa: Michael J. Fox, Christopher Lloyd ja Mary Steenburgen
Kesto: 118min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.