sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 3. syyskuuta 2012

Due date (2010)

Katsastin elokuvan Laskettu aika (Due Date).

Peter Highmanin ( Robert Downey Jr.) on päästävä Losiin raskaana olevan vaimonsa luokse viidessä päivässä, koska silloin on etukäteen suunniteltu synnytyspäivä. Peter on kuitenkin jumiutuneena Atlantassa, kun hänen matkatavarat lähetetään Losiin ennen häntä. Hän saa lentokiellon, koska keskustelee kanssamatkustajansa Ethanin (Zach Galifianakis) kanssa lentokoneessa pommeista ja terrorismista.

Peter ei voikaan kuin turvautua ärsyttävän matkakumppaninsa tarjoamaan autokyytiin. Hänellä kun ei ole lomapakkoa. 

Pääseekö jäykkä arkkitehti ja hieman rennommin ottava näyttelijäksi haluava Ethan sovussa perille ennen Peterin vaimon laskettua aikaa?


Elokuva oli kuin halpa kopio mainiosta John Candyn ja Steve Martinin tähdittämästä Planes, tranes and automobiles -elokuvasta. Due daten huumori oli vain päivitetty nykyajan trendeillä kuten huumehäröilyllä sekä masturbaatiolla.

Robert näytteli välillä ihan vakuuttavasti, mutta ei hänen suoritustaan pidemmän päälle jaksanut. Tämä Zach-kaveri oli minulle uusi tuttavuus. Kaipa hän yritti paikata lihavan Seth Rogenin jättämän aukon, mutta sitä aukkoa ei ole tarpeen täyttää, joten jäi hieman tylsä kopiomaku hänestäkin. Elokuvassa voi nähdä pienen roolin Jamie Foxxilta.

Due datessa ei oikeastaan ollut mitään omaperäistä tai kekseliästä.

Aika turha tapaus.

**

Ohjaaja: Todd Phillips (Hangover, Starsky&Hutch)
Pääosissa: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis ja Michelle Monaghan
Kesto: 95min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Tämä leffa tuli äskettäin televisiosta ja siihen asti pääsin tätä kamaluutta, kun tuli ensimmäinen yö autossa ja mitä tämä Zach Galfiablaahblaahblaah -heppu tekee? Yök, masturboi siinä vieressä. Kyllä löysi käsi tiensä kaukkarille (joka monta kertaa on hukassa sohvan tyynyjen välissä) sekunnin murto-osaa nopeammin ja niin kyllä sammui televisio siihen paikkaan. Onneksi näin vähän sen jälkeen Birdmanin (uuden vuoden 2014) elokuvan, joka vähän korjasi sitä traumaa ja vahinkoa, jonka Zach BlaahBlaah jätti minuun Due Daten jälkeen. Pahalla tuurilla hänestä olisi voinut tulla täysin katsomaton tulevaisuudessa. On hän tosin muuallakin ollut mm. Between two ferns-sarjassa Funny Or Die-sivustolla, jossa onnistuneesti häiritsee vieraita niin, että minä huvitun =) Mutta joo, Due Date on tästä lähin minulle kirosana....

    VastaaPoista
  2. Joo, olen Zachin nähnyt tämä elokuvan jälkeen muussa tuotannossa, jossa on onnistunut kirvoittamaan minulta parit naurut vaikka ei vieläkään suosikkeihin kuulu.

    Birdman olisi tarkoitus mennä huomenna katsomaan ja odotuksen ovat kovat! :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.