sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 11. kesäkuuta 2019

Nothing But Trouble (1991)

Paremmin näyttelijänä tunnettu Dan Aykroyd on ohjannut yhden elokuvan ja se on tämä Kaistapäiden kaupunki (Nothing but trouble). Sijoitankin elokuvan siksi Helmet-haasteen kohtaan 4. "Ohjaajan ainoa ohjaustyö". 

Sijoitusneuvoja Chris Thorne (Chevy Chase) kohtaa asianajaja, Diane Lightsonin (Demi Moore), ja lähtevät yhdessä kohti Atlantic Cityä Dianen bisnestapaamiseen. Mukaansa he saavat kaksi brasialialaista huvittelijaa. Thorne kuitenkin ajaa ylinopeutta ja takapajulan poliisi (John Candy) pidättää nämä ja vie paikallisen tuomarin (Dan Aykroyd) eteen. Thorne luulee homman hoituvan kätevästi maksamalla sakon, mutta joutuvatkin asemalle pidemmäksi aikaa, mikä osoittautuu varsinaiseksi kauhujen taloksi.

John Candy esittää myös roolihahmonsa siskoa, joka iskee silmänsä Thorneen.

Candy ja Chase menevät naimisiin - keskenään!
Kaistapäiden kaupunki tuli silloin nuorempana 90-luvun alussa katsottua ja pidin siitä kovasti - varsinkin vanhaksi äijäksi maskeeratusta Aykroydin esittämästä äkkipikaisesta tuomarista. Nyt tosin huomasin, mitä en silloin tajunnut, että äijän nenähän on hyvin penismäinen! Kaistapäiden kaupunki kirvoitti nytkin muutamat naurut, mutta lähinnä tunsin lämpöä nostalgia-arvon takia. Elokuvassa vilisee hauskoja vekottimia kuten ruokapöytää kiertävä mauste-juna tai ruumiita tekevä vuoristorata, jotka tuovat oman säväyksensä tähän hulluun pläjäykseen. Jännille vekottimille annetaankin enemmän tilaa kuin mielekkäälle juonenkululle.

Elokuvaa ei voi sanoa hyväksi, mutta siinä on niin paljon outoutta (kuten kaksi jättivauvaa), että uniikkiutensa takia on katsomisen arvoinen kokemus. Samalla pääsee kurkistamaan Aykroydin eksentriseen mielenmaisemaan.

***

Ohjaaja: Dan Aykroyd
Pääosissa: Chevy Chase, Dan Aykroyd, John Candy
Kesto: 1h 34min
Valmistusmaa: USA

4 kommenttia:

  1. Näin tämä silloin uutena ja kyllä se oli tuolloin aikamoinen wtf?-kokemus. Kovin kiehtova ja rohkea veto tekijänimiltään silloisilla maineillaan, mutta kyllä sitä jo silloin tajusi kyseessä olevan elokuva jota kehuu erikoisuudestaan kuin hyvänä olemisesta.
    Tubettaja Good Bad Flicks on tehnyt kyseisen elokuvan tekemisestä hyvän läpileikkauksen joka entisestään vahvistaa käsitystä joka tuli jo katselun aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin katsastaa tuo arvostelu! Todellakin wtf. Heti alkuasetelma koko elokuvalle on niin outo!

      Poista
  2. Edelleenkin melkoinen outolintu elokuvaksi, mutta silti juuri siksi varsin viihdyttävä sellainen. VHS löytyy hyllystä nääs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla jonkinlainen keräilykohde tämä elokuva. En tosin tiedä miten arvossaan fyysinen kopio on...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.