sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 24. kesäkuuta 2019

Kirja: Paasto (Marko Annala)

Paasto on hyvää lomalukemista
Annalan Marko tunnetaan Mokoma-bändin laulajana ja tämä Paasto on hänen toinen kirjansa. Julkkis kun on, niin asetan kirjan Helmet-haasteen kohtaan 21." Kirjan on kirjoittanut julkisuuden henkilö".

Paasto kertoo keski-ikäisen Matiaksen kamppailusta uskonsa kanssa. Hänen vaimonsa Marika on harras ortodoksi ja on itsekin sitä ollut, mutta Matias on herännyt huomaamaan, että ei oikeastaan enää tunne Jeesuksen läsnäoloa elämässään. Tai ole pitkään tuntenut. Marika lähtee tekemään kehitystyötä Afrikkaan jättäen miehensä uskonkriisinsä keskelle. Uskonpuutteen lisäksi Matiasta vaivaa pullistunut välilevy sekä enkelinkasvoinen Tessa, jonka ritariksi hän yllättäen päätyy.

Paasto oli miellyttävä kirja lukea. Annalalla on selkeästi sanan säilä hallussaan. Kirjaa luki mielenkiinnolla eikä aihe uskonkriisistä, ainakaan tähän tapaan keski-ikäisen ortodoksimiehen näkökulmasta, tuntunut loppuun kulutetulta.

Tämän kirjan jälkeen tekee mieli lukea välittömästi miehen ensimmäinen teos - Värityskirja. Hyvin luotuun maailmaan uppoutuu ja siellä mielellään viettäisi vähän kauemminkin aikaa.

****

Alkuperäinen julkaisuajankohta: 2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.