sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 11. joulukuuta 2015

Muumit Rivieralla (2014)

Muumit Rivieralla on Xavier Picardin ja Hanna Hemilän ohjaama elokuva muumeista.

Huolettomat ja materiaalisista murheista vapaat muumit ajautuvat Rivieralle Niiskuneidin (Alma Pöysti) muotilehdestä lukeman jutun innoittamina. Muumit päättävät feikata aatelisia ja pääsevätkin yöpymään loistohotellissa. Muumien naiviudella he luulevat olevansa vieraita eivätkä tajua, että jotain pitää hotellinpitäjälle pulittaakin. Onneksi kuitenkin Niisku Neidillä on käynyt tuuri Casinolla että jättilasku voidaan maksaa. Harmia Muumipeikolle (Russell Tovey) aiheutta Niiskuneidin flirttailu paikalliselle gigololle (Christoffer Strandberg). 

Elokuvan pääosissa ovat Niiskuneidin ja Muumin lisäksi Muumimamma (Maria Sid), Muumipappa (Mats Långbacka) ja Pikkumyy (Ragni Grönblom). Pienemmälle osalle jäävät Nuuskamuikkunen (Carl-Gustaf Wentzel) ja Mymmeli (Beata Harju).

Muumipeikko ei tykkää flirttimiehen elkeistä altaassa
Elokuva on visuaalisesti kauniiksi tehty. Lämpimät keltaisen ja oranssin sävyt saavat Rivieran tuntumaan lomaparatiisilta. Tapahtumat kulkevat hitaalla temmolla eikä suuria juonikuiviota juurikaan ole. Rento lomatunnelma onkin saatu hienosti aikaan, mutta valitettavasti katsojan näkökulmasta kulku on hieman turhankin rauhallinen.  Ihan kiva ajatus, että nykyajan nopeatahtiseen videopelityyliin ollaan haluttu vastata rentoudella. Lapsen mieli saakin hetken tauon informaatiotykitykseltä seilaillessaan tämän elokuvan läpi. Muumit Rivieralla on kuitenkin siinä rajalla, että valuuko se tylsyyden puolelle.

Elokuva oli tyylitelty loppuunsa ja siitä puuttui sielu mikä on löydettävissä mainiosta Muumipeikko ja pyrstötähti -animesta. 

***

Ohjaaja:Xavier Picard, Hanna Hemilä
Pääosissa:Maria Sid, Russell Tovey, Mats Långbacka
Kesto:80min
Valmistusmaa:Suomi, Ranska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.