sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 26. helmikuuta 2015

Tin Man (2007)

Sci Fi -kanavan tarjoilema Tin Man -minisarja kertoo klassisen Ihmemaa Oz -tarinan twistillä.

DG (Zooey Deschanel) on tarjoilija, joka tempautuu O.Z:n ihmeelliseen maailmaan. DG saa tietää, että hänen äitinsä on ollut tämän maailman kuningatar, mutta hänen pahan velhon valtaama sisarensa Azkadelia (Kathleen Robertson)  on ottanut hallinnan käsiinsä. DG tapaa matkallaan aivonsa Azkadelialle menettäneen Glitchin (Alan Cumming), poliisina eli "tin manina" toimineen Wyatt Cainin (Neal McDonough) sekä meedion nimeltä Raw (Raoul Trujillo). Heitä auttaa myös muodomuutokseen koiraksi kykenevä Toto (Blu Mankuma). 

DG yrittää muistaa menneisyyttään prinsessana sekä salaisuutta jonka hänen äitinsä tälle kertoi. Salaisuus on avain pahan velhon tuhoamiseen.

Pienessä sivuosassa "Mystisenä miehenä" tai O.Z:n velhona voi nähdä Richard Dreyfussin

Raw, DG, Glitch, Cain aka "Tin Man"
Minä tykkäsin tästä Ozin versiosta vaikka alhainen budjetti puitteista huokuikin. Pidän Zooeysta näyttelijänä ja hän sopikin hyvin "Dorothyn" rooliin vaikka välillä hän olisi voinut hillitä hölmistynyttä laajasilmäistä ilmettään. Kathleen oli täydellinen pahan velhottaren ilmentymä ja kaikki muutkin hahmot toivat oman lisänsä sarjaan. Pidin erityisesti Ozin leijonaa mallanneesta Rawsta, joka oli esikuvaansa vastoi hillitty ja erityisen seesteisen olemuksen omaava. 

Sarja oli sopivan pituinen kolmen noin puolentoista tunnin pituisine jaksoineen. Tämänkaltaisia sarjoja olisi kiva nähdä enemmänkin. Tin Manista tuli mieleen toinen hyvä fantasia mini-sarja 10th kingdom. Sinällään hassua että sarjan nimi on "Tin Man" kun Cainin hahmo ei ole mitenkään sen keskiössä. 

Yllättävän hyvä.

***1/2

Pääosissa:Zooey Deschanel, Alan Cumming, Neal McDonough
Kesto:270min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.