sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 7. maaliskuuta 2015

Breaking Bad, Seasons 1-5 (2008-2013)

Breaking Bad omaa ehdottomasti yhden parhaimmista sekä ennen kaikkea koukuttavimmista ensimmäisistä jaksoista mitä tv-historiassa olen nähnyt.

Walter White (Bryan Cranston) on keski-ikäinen kemianopettaja, joka saa tietää sairastavansa syöpää. Walter ei halua jättää vaimoaan (Anna Gunn) sekä kahta lastaan pennittömäksi. Walter saakin idean huumepoliisina toimivan lankonsa Hankin (Dean Norris) kanssa ratsiassa vierailijana ollessaan, että voisi tienata nopeasti ja paljon keittämällä metaa. Apua projektiinsa mies saa vanhalta oppilaaltaan Jesseltä (Aaron Paul), jolla on kontakteja alamaailmaan. 

Tästä lähtee viiteen kauteen yltävä seikkailu Walterin nousemisesta huumekaupan kuumiin nimiin. Walter luo hattupäisen alter egon Heisenbergin.

Kokkailu on rankkaa puuhaa
Pidän kovasti Breaking Bad -sarjasta. Harva jaksoista on tylsä tai täytemäinen vaan miltei joikainen pitää kiinnostuksen yllä kiehtovalla käsikirjoituksella, mainioilla näyttelijöillä sekä hyvällä laadullaan. Walterin ja Jessen välinen vääristynyt isä-poika-suhde tuo hyvää jännitettä. Bryan Cranstonin ja Aaron Paulin kemiat toimivat yksiin. Jatkuvana jännitteenä on myös paljastumisen vaara, jota ei ainakaan helpota Walterin jatkuvasti kuvioissa oleva huumepoliisi-lanko. Mainioina vakituisina sivuhahmoina voi nähdä hämärämiesten lakimiehenä toimivan Saul Goodmanin (Bob Odenkirk), joka on saanut oman spin-off sarjansa: Better call Saul sekä ehtoopuolella olevan palkkamurhaajan Mike Ehrmantrautin (Jonathan Banks). Sarjassa näkee muutenkin paljon laadukasta näyttelytyötä sekä kiemurtelevia juonikuvioita; koskaan ei voi tietää mitä seuraavassa jaksossa tapahtuu.

Saul  "We the people" -tapetoidussa toimistossaan
Mielestäni sarjassa on myös mielenkiintoista se kuinka oma suhtautuminen Walteriin vaihtelee. Aluksi Walterin toivoo onnistuvan hämärissä puuhissaa vaikkakin kuinka moraalitonta touhua ja useita elämiä tuhoava bisnes hänellä onkin. Loppua kohden kuitenkin useiden synkkien tekojen jälkeen alkaa Walter tuntua aika vastenmieliseltä kaverilta. Kaikesta pahasta huolimatta tällä on kuitenkin hyvät aikeet kun haluaa auttaa perhettään vaikka lopussa tunnustaakin vaimolleen, että itseäni vartenhan minä tämän kaiken tein. 

Loistava sarja. 

*****

Luoja:Vince Gilligan
Pääosissa:Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn
Kesto: 45min/jakso
Valmistusmaa:USA

3 kommenttia:

 1. Itse yritin aloittaa tätä sarjaa, mutta ensimmäiseen jaksoon jäi. Sarjasta on puhuttu niin paljon ja ajattelin, että kyllä sen on pakko olla hyvä. Mutta sitten se ensimmäinen jakso (kuten varmaan kaikki jaksot) oli tunnin mittainen ja kesti aika kauan ennen kuin ymmärsi yhtään mistä on kyse, joten päätin jättää leikin sikseen. Hmmm.. pitäisiköhän joku päivä rueta oikein tosissaan yrittämään hitaastilämpeävän viihteen katsomista, eikä heti jättää kesken? Ties mitä hyvää löytäisi...?

  Btw. huomasin, että olet pistänyt blogini tuonne blogrolliisi! Kiitos siitä, mutta kuten viimeisimmän tekstini otsikkokin näkyy, tosiaan, lopetan tuon blogin ja käynnistän uudelleen vanhan blogini (Cinema Lozenge). Että jos jatkossa haluat lukea minulta kannattaa ehkä vaihtaa... Jos haluat -- kiitos ja anteeksi xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Breaking Badissa on yksi parhaimmista aloitusjaksoista joita olen nähnyt. Jos et heti lämmennyt, niin vaikea kuvitella, että jatkokaan kiinnostaa. Tosin, minulle on käynyt usein niin, että en aluksi lämpene sarjalle, mutta myöhemmällä yrittämällä se onkin ollut hyvä. Joten kannattaa kokeilla! :)

   No ei se nyt niin suuri vaiva ole vaihtaa blogin osoitetta! :D

   Poista
  2. Samoin tosin. Monesti sarja on muuttunut hyväksi vasta monen tuotantokauden jälkeen kuten Episodes-sarja, vasta kolmannella kaudella. Ja samoin kävi Orange Is The New Black-sarjan kanssa, jota ensin aloitin ja en tykännyt yhtään, mutta sitten aloitin uudelleen ja sillä kerralla jokin siinä sarjassa iskikin. =)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.