sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 3. helmikuuta 2015

The Great Gatsby (2013)

Baz Luhrmann on tunnettu iloittelevasta tyylistään sekä musiikin keskeisestä roolista elokuvissaan. Samaa jatkumoa seuraa miehen uusin elokuva The Great Gatsby - Kultahattu (The Great Gatsby). 

Jay Gatsby (Leonardo di Caprio) on mysteerinen miljonääri, joka pitää joka viikonloppu hulppeita bileitä kartanollaan. Hänen vaatimatonta naapuritaloa asuttaa Nick Carraway (Tobey Maguire), joka saa kutsun Gatsbyn bileisiin. Normaalisti mies ei esittäydy juhlissaan, mutta Nick saa tämän kunnian, koska Gatsby haluaa häneltä palveluksen.

Nick joutuukin Gatsbyn vauhdikkaan elämän pyörteisiin kun hän yrittää voittaa naimisissa olevan Daisy Buchanan (Carey Mulligan) itselleen. Totuus Gatsbyn historiasta paljastuu. Elokuva perustuu F. Scott Fitzgeraldin novelliin.

Gatsby ja Daisy
Olen pitänyt Bazin aikaisemmista elokuvista kuten Mouling Rouge sekä Strictly Ballroom. Pidin myös William Shakespearin Romeo+Juliasta jossa nuori DiCaprio esiintyi. The Great Gatsby jätti kuitenkin kylmäksi. Puvut olivat hienoja, josta elokuva saikin Oscar-palkinnon, mutta paljon muuta siitä ei jäänyt käteen. Elokuva olikin kuin yksi iso muotinäytös, jonka ympärille oli kehitetty joku juonen pätkä. En erityisesti edes pitänyt elokuvan musiikista, jossa vanhaa maisemaa oltiin yhdistetty moderneihin kipaleihin. Yleensä Bazin valinnoista olen pitänyt, mutta nyt ei vain toiminut. 

Muutama tai yksi hyvä roolisuoritus oli nähtävissä kuten Joel Edgerton pahismaisena Daisyn aviomiehenä. DiCaprio oli mielestäni liian vanha ja liikaa nähnyt tämänlaiseen veijarirooliin. Carey oli rasittava haihattelevana Daisyna ja Tobey veti sinisilmäisen eka-hämis-roolinsa potenssiin kymmenen.

Mahalasku.

**1/2

Ohjaaja:Baz Luhrmann (Moulin Rouge, Australia)
Pääosissa:Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Joel Edgerton
Kesto:143min
Valmistusmaa:Australia, USA

4 kommenttia:

 1. Itse pidin elokuvasta, tosin se saattaa johtua myös siitä, että näin sen elokuvateatterissa, jossa sen visuaalisuus korostui. LEO ON AINA HYVÄ! Mutta Carey Mulliganista olen samaa mieltä =)

  VastaaPoista
 2. Leo oli ihan ok, mutta ei mitenkään erityinen. Ehkä jopa liian ennalta-arvattava osaan. Ja liian vanha! :D Mutta olet varmasti oikeassa siinä, että elokuvateatterissa pääsi oikeuksiinsa. Siitä ei kuitenkaan pääse eroon, että sisältö oli höttöä täynnä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulitko jo tästä!?
   http://tv5.fi/uutiset/2015/01/16/bafta-palkintogaala-suorana-l%C3%A4hetyksen%C3%A4-tv5lla

   Olen niin tyytyväinen! Viimeinkin... =)

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.