sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 23. helmikuuta 2015

Oscar gaala 2015 - Tulokset

Oscar-gaala yö tuli taas valvottua. Onnistuin parantamaan veikkaustulostani peräti kolmella viime vuodesta saaden 10/24 oikein. Yhden ilmiselvän osuman missasin pelkän itsepäisyyden takia. Patricia Arquette voitti toki sivuosastaan vaikka Emma Stonen laitoin veikkauslistaan.

Pukuloistoa
Parhaan elokuvan pysti meni Birdmanille ja saman elokuvan ohjaaja Alejandro González Iñárritu pokkasi myös palkinnon kuten veikkasinkin. Harmikseni kuitenkin Birdmanissa pääosaa näytellyt Michael Keaton jäi nuolemaan näppejään kun Stephen Hawkingia esittänyt Eddie Redmayne pokkasi palkinnon. Luin kiinnostavan artikkelin siitä kuinka akatemia pitää täydellisen näyttelysuorituksen määritelmänä sitä, että pystyy imitoimaan uskottavasti jotain todellista henkilöä sekä tämän sairauden vaiheita. Eddien suoritus oli mielestäni todella hyvä, mutta Keatonin oli vain parempi. 

Birdman voitti illan viimeisen; Parhaan elokuvan palkinnon
Paras naispääosa meni ennalta-arvattavasti Julianne Moorelle. En ole vielä Still Alice -elokuvaa nähnyt, mutta palkinnoton loistava näyttelijä, joka nyt esittää Alzheimertautista, niin ei ollut kovin vaikea veikata. J.K Simmons sai myös ennakko-odotusten mukaisesta pystinsä Whiplashin sivuosasta. Simmons lohkautti totutun oloisesti samoja vitsejä kuin Baftojen palkintopuheessaankin. Nyt hän vielä kehotti kaikkia soittamaan vanhemmilleen. Palkintopallille nousseet voittajat olivat muutenkin tänä vuona yllättävän pitkäsanaisia sekä halusivat tuoda mielipiteitään julki. Patricia puolsi naisten tasa-arvoa, Alejandro puhui meksikolaisimigranttien puolesta ja parhaasta kipaleesta valitut Common ja Legend puolestaan toivat esiin ihmisten erilaisuuden hyväksymisen tärkeyden. Muillakin oli paljon painavaa sanottavaa. Itsemurha mainittiin kahdessa eri puheessa.

Neil Patrick Harris avausbiisissään
Illan juontajana toiminut Neil Patrick Harris taisi hieman jännittää iltaa eikä kaikki hänen vitsinsä aivan uponneet yleisöön. Muutama täysosuma häneltäkin tuli kuten mainio Birdman/Whiplash-parodia oven väliin jääneestä kylpytakista sekä "Not my tempo" -sutkautuksestaan. Hänen Oscar-veikkauksensa suljetussa lasikopissa oli puolestaan hieman tylsän puoleista seurattavaa. NPH:ssa näin kuitenkin paljon potentiaalia ja uudella rohkeudella sekä paremmalla käsikirjoituksella hänestä olisi loistavankin shown vetäjäksi. 

Melani Griffith ja tämän tytär
Aika yllätyksetön ilta, mutta totutunlaisesti mukavaa seurattavaa. Tai no aikamoisena yllätyksenä tuli se miltä Melanie Griffith nykyään näyttää. 

2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma tulokseni oli 13! Mutta en edes muistanut tarkkailla edistystäni kuin vasta vähän ennen gaalan loppua. Oli vain niin mukavaa nauttia hyvästä showsta ja juhlia hyviä elokuvia. Tämän sanottuani, olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen, että Boyhoodin vauhti ei riittänyt Oscareihin asti ja että se oli Birdman joka vei tärkeimmät pystit, paitsi, valitettavasti sen parhaan miespääosan. Mistä olin todella yllättynyt, oli, että twitterissä moni elokuvissakävijä kannusti nimenomaan Redmaynen puolesta ja eivät voineet sietää Birdmanin voittoputkea. Omia tunnelmiani yöltä linkin takaa

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.