sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 5. lokakuuta 2014

The Face of Love (2014)

Annette Bening tähdittää elokuvaa The Face of Love miehensä menettäneenä naisena.

Nikkin (Annette Bening) aviomies (Ed Harris) on hukkunut Meksikon matkalla noin 5 vuotta sitten eikä nainen ole vieläkään päässyt oikein yli tapahtuneesta. Eräänä päivänä hän kuitenkin kohtaa miehensä kaksoisolennon Tomin (Ed Harris) ja ajautuu suhteeseen tämän kanssa. Tom ei kuitenkaan tiedä Nikkin menneisyydestä. 

Robin Williamsin voi nähdä esittämässä Nikkin naapuria. 

Ed Harris ja Annette Bening treffeillä
 The Face of love oli siinä mielessä mielenkiintoinen elokuva, että siinä ei juurikaan tapahtunut mitään, mutta Annette Beningiä oli miltei hypnoottisen mielenkiintoista katsoa. Olen aina iloinen kun näen ikääntyneen naisnäyttelijän, joka ei ole leikellyt kasvojaan tai myrkyttänyt niitä ilmeettömiksi. Anneten kasvoilta näkyi eletty elämä sekä hänen pakkomielteensä ajatukseen vielä elossa olevasta aviomiehestään. Ed Harris sopi hyvin Anneten vastapariksi. Robin Williamsin osan olisi voinut esittää kuka tahansa ja koko rooli oli aika turha. Nikkin tytär Summer (Jess Weixler) kun oli kuitenkin se, joka näki Tomin äitinsä kanssa ja tajusi asian kierouden reagoiden siihen voimakkaasti, ei tämä naapuri, vaikka siihen suuntaan elokuvaa välillä ajettiin. 

Robin Williams friendzonella
Välillä elokuvaa katsoessa kävi vähän rasittamaan Nikkin jatkuvat mielialanvaihtelut sekä odotus siitä, että koska "p*ska osuu tuulettimeen" ja Tom saa tietää oikean syyn parisuhteeseen. Oli myös vaikea uskoa, että Nikkin kulkiessa kuolleen miehensä kaksoisolennon kanssa, joku tuttu ohikulkija ei olisi tätä tullut ihmettelemään.

Elokuva oli vähäeleisyydessään ihan hyvä ja omasi fantasiamaisia elementtejä.

***1/2

Ohjaaja:Arie Posin (The Chumscrubber)
Pääosissa: Annette Bening, Ed Harris, Robin Williams
Kesto:92min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Onpa virkistävää, että olet katsonut tämän. Itse kuulin täsät elokuvasta vain vähän aikaa sitten ja ihmettelin, että miten tälläisellä näyttelijäkaartilla voi olla näin vähäätä huomiota saanut elokuva. Katsoin trailerin ja ajattelin katsovani sen joskus, mutta ilmeisesti siis suosittelet sitä ainakin...?

    VastaaPoista
  2. Minäkään en tästä ollut mitään kuullut. Löysin vaan Robin Williamsin kautta. Elokuva kannattaa siinä mielessä katsoa, että ainakaan minä en ole aikaisemmin törmännyt oikein vastaavaan. Annette on myös loistavassa vedossa ja hänen suoritustaan seuraa hypnoottisena.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.