sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 4. lokakuuta 2014

Seize the Day (1986)

Tartu tilaisuuteen (Seize the Day) kertoo Tommy Wilhelmistä (Robin Williams), jonka asiat menevät alamäkeen. Tommy saa potkut ja hänen lääkäri-isänsä halveksuu hänen köyhyyttään eikä suostu auttamaan taloudellisesti persaukista poikaansa. Tommy ottaa myös avioeron vaimostaa suhteensa takia. Tästä Tommylle jää käteen suuret elatusmaksut joita hänellä ei ole varaa maksaa.

Äkkirikastumisen toivossa hän ottaa Dr. Tamkinin (Jerry Stiller) neuvoista vaarin ja ryhtyy sijoittamaan osakkeisiin...huonolla menestyksellä.

Robin Williams rämäautonsa edessä
Tartu tilaisuuteen on aika erikoislaatuinen elokuva, siinä kun ei tunnu olevan juurikaan yllättäviä juonenkäänteitä. Päähahmo Tommylla menee vain yksinkertaisesti todella huonosti. Mielestäni Tartu tilaisuuteen on hyvä lama-ajan elokuva kun ihmiset haluavat nähdä, että jollain menee vielä huonommin. Oli myös hauska nähdä hassun isän rooleista tutun, nuoremman Jerry Stillerin, tekevän erityyppisen roolin taloudellisesti menestyneenä lääkärinä. 

Mitä tulee kuitenkin elokuvan toteutukseen, niin sitä ei ollut erityisen mielenkiintoista katsoa eikä tarjonnut sitä vaihtelua hirveästi.

Lohduton elokuva.

**

Ohjaaja:Fielder Cook (Kova panos Dodge Cityssä)
Pääosissa:Robin Williams, Richard B. Shull, David Bickford

Kesto:93min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.