sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Yoda oli aikamoinen sähikäinen.
Star Wars: Episode II - Kloonien hyökkäys (Star Wars: Episode II - Attack of the Clones) jatkaa siitä mihin Episode I jäi.

Anakin Skywalker (Hayden Christensen) on kasvanut aikuiseksi ja on Obi-Wan Kenobin (Ewan McGregor) oppilas tullakseen jediksi. Anakin on kärsimätön eikä koe että etenee opinnoissaan tarpeeksi nopeasti. Anakin tapaa noin 10 vuoden tauon jälkeen nyt senaattorina toimivan Padmen (Natalie Portman) ja vaikka Padme yrittää vastustella romanttisia tunteitaan ei hän lopulta voi vastustaa Anakinin lumoa. Anakin alkaa myös kyseenalaistaa koko demokraattisen systeemin ja alkaa kallistua diktaturismin puoleen. Hän myös näkee levottomia unia äidistään, jonka saa kuulla olevan hiekkaihmisten vankina. Anakin ehtii juuri ja juuri nähdä äitinsä kuolevan, joka sytyttää hänessä vihan ja koston liekin.

Obi-Wan saa tehtäväkseen tutkia senaattorin salamurhan aikeita ja löytääkin salaisen klooniarmeijan jota johtaa paha Darth Tyranus alias Count Dooku (Christopher Lee). Klooniarmeija vaikuttaa voittamattomalta. 

Vitsi kun Padmen piti repäistä kangasta just tuosta vatsan tienoilta.
Mielestäni tämä kakkososa oli paljon viihdyttävämpi katsoa kuin se ensimmäinen. Elokuva on kaukana täydellisyydestä, mutta jostain syystä pidän Haydenista ja hänen vähittäisestä kallistumisesta pahan puolelle - sitä on hauska seurata. Myönnän kyllä, että Padmen ja Anakinin rakastumisvaihe kliseisine heinäpelloilla kirmailuin ei ollut kaikkein mielikuvituksekkain ratkaisu, mutta toi se kuitenkin mukavaa keveyttä elokuvaan ja vastapainoa Anakinin jatkuville synkkyyskohtauksille. 

Mielestäni Anakinin kostoreissu oli milteipä sykähdyttävää katsottavaa.

***

Ohjaaja:George Lucas
Pääosissa:Hayden Christensen, Natalie Portman, Ewan McGregor
Kesto:142min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.