sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 5. marraskuuta 2019

Kirja: Jotain uutta (Nora Roberts)

Häähöttöä
Googlailin Helmet-haasteen kohtaan 6. "Rakkausromaani", soveltuvaa kirjaa ja tämä Nora Robertsin kirjoittama Jotain uutta (Vision in white) tuli monessa suosittelussa vastaan.

Häävalokuvaajana toimiva punapäinen Mac on omistanut elämänsä morsianten kuvaamiselle ystäviensä kanssa pyörittämänsä hääbisneksen helmoissa. Kaikilla kaveruksilla on omat vahvuusalueensa mitä hulppeisiin häihin nyt tarvitaan kuten; leipuri, floristi ja organisoija.

Eräänä kertana Mac kohtaa lukion opettajana toimivan Carterin. Mies vaikuttaa toivottoman kömpelöltä eikä yhtää Macin tavalliseen miesmakuun sopivalta, mutta hänessa on se jokin, joka vetoaa naiseen ennenkokemattomalla tavalla.

Soppaa hämmentää lisäksi Macin narsistinen äiti, joka tuppaa pyytämään tyttäreltää milloin mitäkin palvelusta.

Tämä genre ei ole minulle mitenkään tuttua enkä sitä ole juuri kuluttanut ollenkaan. En siksi, että jotenkin ylenkatsoisin romanttisia tarinoita, mutta jotenkin on löytynyt itseäni kiinnostavampaa luettavaa. Olikin ihan hauska tutustua tämmöiseen häpeilettömään hömppään, joka tarjoaa juuri sitä mitä voisi kuvitellakin. Vähän kuin katsoisi jonkun romanttisen komedian. Välillä ajatus harhaili, koska kaikki tapahtui niin kliseisesti ja ennalta-arvattavasti. Pää meinasi räjähtää siinä vaiheessa kun kirjassa kuvattiin protagonisti miehen ja naisen kohtaaminen sekä heidän ensisuudelmansa ja pian tämän jälkeen sama homma toistettiin kun tarinan nainen kertoi koko jutun ystävättärilleen. Kyllä me lukijat jo se tiedettiin!  Jotain nautintoakin tuosta vaaleanpunaisesta höttöunelmateoksesta kuitenkin irtosi.


***

Alkuperäinen julkaisuvuosi: 2009

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.