sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 27. marraskuuta 2019

936/1001 Juokse Lola! (1998)

Juokse Lola! (Lola rennt) on saksalainen elokuva. Jotkin elokuvan kohtaukset ovat kuvattu Berliinin kaduilla, joten asetan elokuvan Helmet-haasteen kohtaan 44. "Elokuva kertoo Berliinistä".

Lolalla (Franka Potente) on 20 minuuttia aikaa hommata 100.000 saksan markkaa poikaystävälleen Mannille (Moritz Bleibtreu) tämän kadottamien rahojen tilalle. Jos Lola ei onnistu, Manni hommaa rahat ryöstämällä, tai pahimmillaan joutuu niiden puuttuessa tapetuksi.

Lolan on pistettävä juoksuksi. 

Katsojalle esitetään kolme erilaista skenaariota mitä noiden 20 minuutin aikana tapahtuu. 

Muistan kun näin elokuvan ensimmäisen kerran kuinka hämmästynyt olin ratkaisusta, että elokuva ei lopukaan Lolan kuolemaan vaan tuleekin vaihtoehtoinen tarina ja kolmaskin vielä perään. Nykyään se ei tuntuisi enää niin hämmästyttävältä. Toki Päiväni murmelina -elokuva oli tullut jo useita vuosia aikaisemmin, joten ei mikään uusi keksintö, mutta silti tuntui raikkaalta.

Hauskaa myös, että Lolalla on kiire ja on juoksu päällä menossa, joten elokuvassa on jatkuvaa vauhdin hurmaa ja jännitystä siitä ehtiikö hän ajoissa. Milla Jovovichin The Fifth Elementissä mieleeni tuova Franka on sympaattinen ja sopiva Lolan rooliin. Juoni on yksinkertainen, mutta sisältää fantasiaelementtejä jotka pitävät sen mielenkiintoisena. Piirrettyä kuvaakin ollaan laitettu mukaan. 

Toimi vieläkin vaikka jo parikymmentä vuotta ehtinyt välissä vierähtää.

****

Ohjaaja: Tom Tykwer (Parfyymi, Pilvikartasto)
Pääosissa: Franka Potente, Moritz Bleibtreu, Herbert Knaup
Kesto: 1h 21min
Valmistusmaa: Saksa

2 kommenttia:

  1. Hyvät ideat toimivat aina ja ikuisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi, että niitä vaan enää harvemmin leffoissa näkee.. Ainakaan uusia sellaisia.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.