sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 21. elokuuta 2019

748/1001 Children of a Lesser God (1986)

Sanaton rakkaus (Children of a Lesser God) kertoo kuurosta Sarahista, joten asetan sen Helmet-haasteen kohtaan 48. Elokuva kertoo kuulo- tai näkövammaisesta henkilöstä.

James (William Hurt) tulee opettajaksi kuurojen kouluun, jossa kohtaa siivoojana työskentelevän koulun entisen oppilaan Sarahin (Marlee Matlin). Jamesia kiehtoo vihainen Sarah ja haluaisi opettaa tämänkin puhumaan kuten oppilaansa. Lapsuuden ja nuoruuden kokemuksista traumatisoitunut Sarah ei kuitenkaan halua oppia puhumaan vaan nauttii hiljaisesta maailmastaan.

James ja Sarah rakastuvat toisiinsa. Kipinät sinkoilevat kahden intohimoisen ihmisen parisuhteessa.

Sanaton rakkaus on kaunis rakkaustarina, joka ei kuitenkaan sorru siirappisuuteen. Tästä pitävät huolen loistavat roolisuoritukset Marleenin ja Williamin tahoilta. Vihan alla kytevän tuskan voi oikein aistia Sarahista ja James puolestaan toimii huonon huumorinsa kanssa hyvänä vastapainona tälle, sinnikkäästi naista lähentyen kaiken vihan läpi nähden Sarahin todellisen minän.

Kahden päähahmon kemia on niin vahvaa, että suurella intensiteetillä vedetyt suoritukset pitivät koko parituntisen elokuvan otteessaan. Elokuvassa ei sinällään edes tapahdu paljoa, mutta mitään siitä ei puuttunut.

*****

Ohjaaja: Randa Haines (Dance with me, Something About Amelia)
Pääosissa:William Hurt, Marlee Matlin, Piper Laurie
Kesto: 1h 59min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.