sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 11. lokakuuta 2015

The Happening (2008)

Luonto hyökkää ihmistä vastaan elokuvassa The Happening.

Ihmiset alkavat käyttäytyä omituisesti anastaen oman henkensä hyppäämällä alas rakennuksesta, ampumalla itsensä tai mikä keino sattuu kätevimmin omalle kohdalle osua.

Luonnontieteiden opettaja Elliot (Mark Wahlberg) lähtee puolisonsa (Zooey Deschanel) sekä kaverinsa (John Leguizamo) ja tämän lapsen (Ashlyn Sanchez) kanssa pakoon terroristi-iskuksi uskottua myrkytysaaltoa. Pian kuitenkin selviää, että kyse onkin luonnon omasta puolustusmekanismista eikä matkan päämääräkään ole enää turvallinen.

Zooey ja Wahlberg ihmettelevät maailman menoa
The Happening alkaa ihan mielenkiintoisella tavalla kun ihmiset alkavat käyttäytyä erikoisesti murhaten itsensä. Jännän idean toteutus kuitenkin ontuu pahemman kerran ensinnäkin väärällä roolituksella. Mark Wahlberg ei ole kovin uskottava luonnontieteiden opettajana eikä hänen avioliittonsa Zooeyn näyttelemän naisen kanssa tuntunut uskottavalta. Ainoa poitiivisuus roolituksessa oli John Leguizamo, jolla oli harmillisen pieni rooli. 

Juoni myös litistyy kokoon kun ryhmä lähtee pakoon kasveja. Tuulessa värisevät heinät eivät yllä Darth Vaderin tasoiseksi pahikseksi. Tämän takia mukaan onkin pitänyt ujuttaa erakoitunut uskismummo, jolla on vanha nukke sängyssä ja erikoinen persoonallisuus. Elokuvasta puuttuu kunnon rakenne eikä hahmot saa erityisesti välittämään itsestään.

Imdb:n keskusteluosiossa joku oli ihmetellyt sitä, että miksi henkilöt eivät käyttäneet kaasunaamareita tai edes jonkinlaista hengityssuojaa jos kasvit erittivät tuhoisaa myrkkyä ilmaan. Ihan hyvä pointti.

**

Ohjaaja: M. Night Shyamalan (The Sixth sense, Unbreakable)
Pääosissa:Mark Wahlberg, Zooey Deschanel, John Leguizamo
Kesto:91min
Valmistusmaa:USA; Intia

4 kommenttia:

  1. "Hello. My name is Elliot Moore. I'm just going to talk in a very positive manner, giving off good vibes."

    VastaaPoista
  2. Se oli kyl must ihan hauska kohtaus! :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.