sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 31. lokakuuta 2015

Crimson peak (2015)

Guillermo del Toron uusin ohjaustyö Crimson Peak on kummitustarina.

Tapahtumat sijoittuvat aluksi 1800-luvun New Yorkiin. Nuori kirjailijan alku Edith (Mia Wasikowska) on työn kautta rikastuneen leski-isä Carter Cushingin (Jim Beaver) tytär. Isukilta on tullut rahoitusta keksinnölleen pyytämään englantilainen sisaruspari Lucille ja Thomas Sharpe (Jessica Chastain, Tom Hiddleston). Carter aistii kuitenkin parissa jotain epäilyttävää eikä pidä ollenkaan Thomasin ja tyttärensä kiintyvästä suhteesta. Hän saakin selville synkän salaisuuden Thomasista ja lahjoo heidät lähtemään takaisin kotimaahansa. Carter saa lavuaarin päähänsä.

Edith päättää naida Thomasin ja palaa hänen sekä tämän siskon kanssa Englantiin, Crimson Peakin ränsistyneeseen kartanoon. Pian Edithille selviää, että miksi hänen aaveeksi muuttunut kuollut äitinsä varoitti tyttöä tästä paikasta.  

Elokuvassa voi myös nähdä mm. Sons of Anarchy:ssä kunnostautuneen Charlie Hunnamin Edithin silmälääkäri ystävänä. 

Crimson peakin kartano
 Pidän kovasti Guillermon elokuvista kuten Pan's labyrinth tai Hellboy. Lisäksi elokuva oli saanut aika hyviä arvosteluja, joten odotukseni olivat korkealla. Tähän heijastellen koinkin pettymyksen. Crimson peak on visuaalisesti kyllä erittäin näyttävä elokuva eikä näyttelijöissäkään ollut mitään vikaa. Varsinkin Jessica Chastain oli oikein mainio hulluuden partaalla olevana siskona ja Jim Beaver huolissaan olevana isänä. Itse tarina oli kuitenkin tylsä. Tapahtumat olivat ennalta-arvattavia eikä elokuva ollut yhtään niin pelottava kuin olisin toivonut. 

Jessica Chastain pahiksena
Wasikowskan esittämä päähahmo oli myös uskomattoman hyväuskoinen idiootti vaikka hänestä aluksi annetaan kuva järkevänä nuorena naisena. Vaikka hän olisikin rakkauden sokaisema, niin silti niin älykkääksi kuvailtu tyttö olisi osannut laskea 1+1 vieraiden tulon ja isänsä kuoleman välillä.

Joissain kohtauksissa tulikin mieleen, että oliko Guillermo tehnytkin tarkoituksella jonkinlaisen parodian kauhuelokuvista kaikkine kliseineen. Huvittuneisuudelta ei voinut välttyä.

Nätti pettymys.

***

Ohjaaja: Guillermo del Toro
Pääosissa: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston
Kesto:119min
Valmistusmaa: USA, Kanada

2 kommenttia:

  1. Se on outoa miten jotkut näyttelijät eivät ikinä pystyisi esittämään pahista ja jotkut esittävät pahista ainoastaan. Onneksi Jessica Chastain monipuolisuudessaan pystyy tekemään molempia! xD

    VastaaPoista
  2. Totta! :) Jessica on kyllä tosi monipuolinen ja mukautuu hyvin monentyyppiseen leffaan.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.