sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 1. elokuuta 2015

Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin/ Sissi - Keisarinnan kohtalon vuodet (1957)

Sissiä sekä Sissi - Nuori Keisarinnaa seuraa tämä Sissi - Keisarinnan kohtalon vuodet (Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin). 

Sissi (Romy Schneider) viettää aikaa Unkarissa anoppinsa Sophien (Vilma Degischer) harmiksi luoden suhteita Itävallan ja Unkarin välille. Sissin sisko Nene (Uta Franz) tunnustaa Keisari Franzille rakastavansa tätä. Myös Sissi saa rakkauden tunnustuksen Unkarin liittolaiseltaan Graf Andrassyn  

Sissi sairastuu keuhkotautiin ja joutuu eroon rakkaistaan keuhkoille parempaan ilmastoon. Sissille povataan vain vähän elinaikaa, mutta hän on päättänyt parantua. Lopussa Sissi saa puolelleen myös Italialaiset, jotka suhtautuivat Franziin nihkeästi hänen nimissään tehtyjen kuolemantuomioiden takia.

Sissi Unkarissa
Tämä kolmas osa putoaa kiinnostavuudessa kasan alimmaiseksi. Pääosaksi nousee Sissin keuhkosairaus sekä sinne tänne matkustelua. Kuten edellisissäkin osissa mielenkiinnon kohteeksi nousee hienot maisemat sekä Sissin kauniit puvut. 

Koko elokuvasarja on hyvin tehty ja pääosassa olevaa pariskuntaa heidän ylä- sekä alamäessä on mukava katsella. Sissi-elokuvat nousivat kansan suosioon laajalti sydäntä läämmittävän rakkaustarinan sekä tarkan ajan kuvauksen takia. Jenkeissä elokuvien suosiota yritettiin ainakin extrojen kuvauksen mukaan vähätellä. Tuotanto kun oli vähintäänkin yhtä loistokas kuin rahakkain Hollywood-projektikin. 

**1/2

Ohjaaja:Ernst Marischka (Sissi, Sissi - Nuori keisarinna)
Pääosissa:Romy Schneider, Karlheinz Böhm, Magda Schneider
Kesto:109min
Valmistusmaa:Itävalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.