sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 15. elokuuta 2015

Payback (1999)

Payback - Tilinteko (Payback) on synkemmän puoleinen kostotarina.

Porter (Mel Gibson) pelaa lain pimeällä puolella ja tulee ammutuksi sekä ryöstetyksi. Porter kuitenkin selviää hengissä ja päättää kostaa kohtalonsa sekä saada rahansa takaisin.

Mukana elokuvassa myös Maria Bello,  Lucy Liu ja  Kris Kristofferson.

Lucy Liu ja Mel Gibson napit vastakkain
Paybackissa on tv-elokuvamainen tuntu, jossa soi taustalla häritsevästi halvanoloinen R&B-musiikki. Tyylillisesti Paybackissa onkin tavoiteltu rosoista film noir -tunnelmaa. Haastattelussaan Mel Gibson sanoi, että ideaalisesti elokuva olisi pitänyt kuvata mustavalkoisena, mutta sellaista elokuvaa on hankala myydä.

Mel Gibson on astetta synkemmässä roolissa verrattuna aikaisempiin sankarirooleihinsa. Paybackissa hän on rosvo vaikkakin suoraselkäinen roisto. Normaalisti yksinkertaiset tai vähemmän yksinkertaiset kostoelokuvat ovat makuuni, mutta Payback ei ollut kovinkaan kiinnostava. Loppua kohden homma meni vähän jännemmäksi, mutta kivikasvoista Meliä ei ollut kovin jännä seurata. 

**1/2

Ohjaaja: Brian Helgeland (Ritarin tarina, The Order)
Pääosissa: Mel Gibson, Gregg Henry, Maria Bello
Kesto: 100min
Valmistusmaa: USA

3 kommenttia:

  1. Minä pidin hieman enemmän:

    "Kuitenkin juuri tälläisenään, modernina seitkytlukujännärinä Payback lähentelee ainakin Mel Gibsonin parhaimpia hetkiä ja muistuttaa siitä kuinka paljon vakuuttavampi esiintyjä hän on kun ei koeta olla vitsaileva hurmuri, vaan lähempänä julkista imagoaan, eli kakkiainen. Pitäisi sen käyttäytymisen vain kameran edessä, eikä vaimojensa kasvoissa."

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on tämä pahvikotelo dvd: nä, saat jos haluat! Joo, ainakin imdb:tä selattuani yllätyin kuinka hyviä arvosteluita elokuva oli saanut. Kyllähän tämä tietysti poikkeaa niistä muista leffoista. Silti jatkuva "murjotusnaama" oli pidemmän päälle puuduttavaa katsottavaa.

      Poista
    2. Kiitos, mutta minulla on jo.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.