sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 13. elokuuta 2015

Forever young (1992)

Ikuisesti nuori (Forever young) on Mel Gibsonin tähdittämä sentimentaalinen sci-fi-elokuva. 

Daniel McCormick (Mel Gibson) elää onnellista elämää 30-luvulla. Hän toimii testilentäjänä ammatikseen ja aikoo kosia kaunista puolisoaan. Danielin maailma kuitenkin murtuu kun hänen naisensa jää auton alle eikä puolen vuoden päästä onnettomuudesta ole vielä toipunut koomastaan. Daniel pelkää, että kaikki toivo on menetetty eikä jaksa elää nyt tyhjältä näyttävää elämäänsä.

Danielin kaveri (George Wendt) on kehitellyt keinon syväjäädyttää elävä olento ja herättää tämä ikääntymättömänä tulevaisuuteen. Daniel ilmoittautuukin vapaaehtoiseksi ihmiskokeeseen. Diili on se, että vuosi nukuksissa tai jos vaimoehdokas herää koomasta, niin kaveri herättää. 

Daniel kokee kuitenkin yllätyksen kun kaksi pikkupoikaa (Elijah Wood & Robert Hy Gorman) herättävät tämän unesta useita kymmeniä vuosia myöhemmin. Daniel yrittää saada epätoivoisesti kiinni kaverinsa joka hänet uneen alunperin laittoikin. Tässä häntä avustaa poikien lisäksi toisen pojan äiti (Jamie Lee Curtis).

Mel Gibson farkkupaidassaan
Ikuisesti nuori on aika imelänpuoleinen elokuva, jossa pelataan pitkälti Mel Gibsonin ulkoisilla avuilla, Jamie Lee Curtisin verbaalisella lahjakkuudella sekä Elijahin söpöydellä. Nämä tekevätkin elokuvasta ihan katsottavan paketin.

Elokuvan nimi: "Ikuisesti nuori" on kuitenkin harhaanjohtava, koska heti sulettuaan alkaa Danielin ikääntymisprosessi ja vieläpä nopeutettuna. Ehkäpä osuvampi nimi olisi ollut "Aika pitkään nuori" vaikka ei ihan niin tarttuva. 

Pehmeästi eteenpäin rullaava koko perheen elokuva. 

***

Ohjaaja: Steve Miner (House, Warlock, Isän tyttö)
Pääosissa:Mel Gibson, Jamie Lee Curtis, Elijah Wood
Kesto: 102min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.