sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 29. maaliskuuta 2014

Rambo III (1988)

"Lawrence of Rambo" kuvaili Trautmania näytellyt Richard Crenna elokuvaa Rambo - Taistelija 3 (Rambo III). Lähi-idässä kuvattu Rambo 3 on budjetiltaan isompi ja räjähtäväisempi kuin edeltäjänsä. Pääpahiksena on ryssät. 

Rambo (Sylvester Stallone) etsii itseään munkkien yhteisössä Thaimaassa kun rauhaa rikkoo Rambon vanha armeijakaveri Trautman sekä Griggs (Kurtwood Smith), en oikein muista mikä hänen virkansa oli (ehkä joku Afganistanissa sijaitsevasta USA:n lähetystöstä). Joka tapauksessa Rambo (yhden miehen taistelukone) halutaan Afganistaniin auttamaan neuvostoliittolaisten sortamia afgaaneja. Rambo ei ole valmis lähtemään. Liikettä Rambon pyllyyn laittaa kuitenkin Griggs, joka tulee kertomaan, että neukut ovat vanginneet Afganistaniin lähteneen Trautmanin ja kuten Syltty haastattelussa sanookin, niin se onkin ainoa motivaatio, joka saa Rambon liikkeeseen. 

Rambo päätyy Afganistaniin ja saa avukseen yhden afganistanilaisen miehen ja orvon lapsen Trautmanin hakumatkalle. 

Rambo on sisimmiltään hengellinen mies
Mielestäni elokuva on loistava siinä mielessä, että kommunistinen neuvostoliitto on elokuvan pääpahis kylmän sodan mainingeissa ja jenkit ovat sympaattisia afgaaneille ja nyt asetelma on se, että jenkit ovat sotimassa Afganistanissa Al-Qaidan varjolla. Elokuvan lopussa on jopa teksti, että omistettu urhealle afgaani-kansalle. Heh. Mielestäni tätä kolmosta oli viihdyttävämpi katsoa kuin kakkososaa, jossa Rambolle väkisin väännettiin jonkinlainen romanttinen juonikuvio. Ystävän auttaminen mahdottomasta tilanteesta ja käytännössä yksin koko neuvostoarmeijan kukistaminen oli hienoa katsottavaa. Rambo on hyvä kun se on tarpeeksi överi. Letkautusten saralla elokuva oli hieman köyhempi kuin edeltäjänsä, mutta kyllä tästäkin jotain dialogia löytyi. 

Rambo ja Trautman
Mielestäni oli myös kiva, että Rambo kutsuttiin paikalliseen hevospeliin ja tämä kutsuminen sekä ystävystyminen selkeästi miellytti kovapintaista Ramboa. Olikin hauska nähdä että Rambo sai elämäänsä (vaikkakin vain hetkellisesti kun seuraavaksi jo venäläiset lahtasivat väkeä) muutakin sisältöä kuin taisteleminen.

Bigger. Better. Faster. Stronger...No, ei kuitenkaan parempi kuin ykkönen.

 ***1/2

Ohjaaja:Peter MacDonald
Pääosissa:Sylvester Stallone, Richard Crenna, Marc de Jonge
Kesto:102min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.