sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 11. toukokuuta 2013

The Queen (2006)

Katsoin elokuvan The Queen, josta pääosassa ollut Helen Mirren voitti aikoinaan Oscarin. En ole koskaan seurannut kovin innokkaasti minkään maan kuninkaallisten elämää, joten tämän elokuvan tapahtumien sijoittuminen Dianan kuolemaan ja kuningasperheen suhtautumisesta siihen ei herättänyt minussa suurta kiinnostusta. Olen kuitenkin onnistunut pari dokumenttia aiheesta näkemään ja kaikki olivat aika Diana myönteisiä. Tällä elokuvalla haluttiin kai näyttää myös kuningattaren puolen asioista. 

Tony Blair pussaa kuningattaren kättä
Prinsessa Diana siis kuolee. Elokuvassa hänestä näytetään kuvia ja videopätkää omana itsenään. Englannin kuningatar (Helen Mirren) ei kyseisestä naisesta koskaan pitänyt ja päättäkin, että hänen kuolemaan ei tarvitse mediassa suhtautua mitenkään. Vasta valittu pääministeri Tony Blair (Michael Sheen) on kuitenkin sitä mieltä, että kuningattaren tulisi astua median eteen ja valitella tapahtunutta.

Helen Mirren oli vakuuttava kuningattarena vaikka elokuvan juonikuvio ei ollut mikään kiehtovin ja minua lähellä oleva. Prinsessa Diana oli varmastikin kansan prinsessa ja merkitsi monelle paljon, mutta rehellisesti sanottuna kunigasperheen suhtauminen tämän kuolemaan ei voisi minua vähempää kiinnostaa. Tony Blairia näytellyt Sheen meni mielestäni joskus äärimmäisyyksiin ilveilyssään eikä tuntunut luonnolliselta roolissaan. 

Oikeastaan elokuvan katsoi mielellään vain Helen Mirrenin panoksen takia.

***

Ohjaaja: Stephen Frears
Pääosissa:Helen Mirren, James Cromwell, Alex Jennings
Kesto:103min
Valmistusmaa: Uk, Ranska, Italia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.