sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 9. toukokuuta 2013

Shooter (2007)

Katsoin kirpparilta eurolla ostamani Shooter-dvd:n.

Mark Wahlber esittää Bob Lee Swaggeria, joka on ollut armeijan leivissä tarkka-ampujana. Menetettyään ystävänsä Swagger erakoituu koiransa kanssa. Häneen kuitenkin ottaa yhteyttä armeijan miehet, kenraali Isaac Johnsonin (Danny Glover) johdolla, jotka vetoavat Swaggerin isänmaallisuuteen, että saisivat hänet ottamaan tarjoamansa homman vastaan. Swagger tarttuukin tarjoukseen suunnitella presidentin salamurha, että sellainen voitaisiin estää. Swagger kuitenkin petetään ja joutuu hän syytetyksi murhasta. 

Onneksi Swaggerin oppimat armeijataidot pitävät hänet pitkään juoksujalalla.
Kuva on napattu sivustolta imfbd (internet movie firearms database), heh, en tiennytkään että tämmöinenkin on olemassa.

Fuquan elokuvissa ei Yhdysvaltojen johtoa tai poliisia esitetä usein kovinkaan valoisasti. Shooter ei ole tässä asiassa poikkeus. Elokuva oli siinä mielessä virkistävä, että suoralinjaisesti paha ei saa aina palkkaansa sekä oikean ja väärän rajat esitetään hämärinä. Swaggerin isänmaallisuutta kuitenkin ylistettiin. 

Juonena elokuva oli perinteinen "syyttömänä jahdattu", jotka ovat usein ihan mielenkiintoisia seurata vaikka ei kovin omaperäisiä olisikaan. Shooter olikin ihan ok pätkä. Danny Gloverin esittämä kenraali hämäsi ainakin alussa vähän. Glover ei ole silmissäni kovinkaan uskottava pahana auktoritettina vaikka hän vuorosanansa vakavasti kähisikin. En ole myöskään suuri Wahlberg fani, mutta Shooteriin hän sopi.

Hieman teennäisen oloista menoa ainakin pahisten osalta, mutta ihan viihdyttävä. 

**1/2

Ohjaaja:Antoine Fuqua
Pääosissa:Mark Wahlberg, Michael Peña, Danny Glover
Kesto:124min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.