sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 6. toukokuuta 2013

Nainen, pyssy ja nuudelipuoti/ San qiang pai an jing qi


Katsoin elokuvan Nainen, pyssy ja nuudelipuoti (San qiang pai an jing qi). Sekoitin sen vahingossa erääseen nuudeliwesterniin, mutta tämä olikin aivan eri elokuva. Elokuvan alussa mainitaan, että se perustuu Blood Simpleen (jota en ole nähnyt).

Wang (Dahong Ni) on nuudelipuodin pomo, joka pahoinpitelee vaimoansa (Ni Yan). Tähän vaimoon viitataan elokuvassa vain "Wangin vaimona" tai "pomon vaimona". Wangin vaimo kyllästyykin jatkuvaan väkivaltaan ja päättää ostaa persialaiselta kauppiaalta pyssyn. Wang on saanut tietää kylän poliisilta, että tämän vaimo vehtaa alaisensa Li:n (Xiao Shen-Yang) kanssa. Hän päättääkin palkata poliisin murhaamaan molemmat. Poliisi kuitenkin päätyy omaan ratkaisuunsa eikä asiat mene suunnitelman mukaisesti. 

Typerykset
Elokuva oli visuaalisesti miellyttävä silmälle. Kiinalaisten näyttelijöiden värikkäät asut toivat mukavaa piristystä yleisilmeelle. Elokuvan tarina ei sitten ollutkaan ihan niin kiehtova kuin olisin kuvitellut. Näyttelijöillä oli kyllä hyvät hetkensä, varsinkin poliisi vähäeleisyydessään toi mieleen Takeshi Kitanon. Elokuvassa oli kuitenkin liikaa väärinkäsityksiä ja muuta sekoilua eikä kokonaisuudesta muodostunut kovinkaan mielenkiintoista tai eheää kertomusta. Toivoin, että elokuvan nimen mukaisesti tämä nainen eli Wangin vaimo olisi ollut jonkinlaisessa vahvassa pääosaroolissa, mutta hänen osansa jäi yllättävän pieneksi ja heikoksi. 

Mukana oli "kiinalaista huumoria" kun kaksi tyhmää työntekijää päätti varastaa palkkansa pomon kassakaapista, joka ei ihan uponnut minuun.  

**1/2

Ohjaaja:Yimou Zhang
Pääosissa:Honglei Sun, Xiao Shen-Yang, Ni Yan
Kesto:95min
Valmistusmaa: Kiina, Hong Kong

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.