sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 11. tammikuuta 2013

Rock of ages (2012)

Katsoin joululahjaksi saamani Rock of ages blu-rayn. Elokuva sijoittuu villille 80-luvulle ja on musikaali.

Sherrie (Julianne Hough) on pikkukaupungin tyttö, joka lähtee tavoittelemaan unelmiaan Sunset stripille Hollywoodiin. Sinisilmäinen maalaistollo ryöstetään levyistään heti perille päästyään, mutta Sherrietä tulee lohduttelemaan läheisessä The Bourbon klubissa baarimikkona työskentelevä komea Drew (Diego Boneta). Sherrie unelmoi laulajan urasta kuten myös Drewkin ja poika päättää suostutella klubin omistajan Dennisin (Alec Baldwin) ottamaan Sherrien sinne töihin baarinhoitajaksi. Dennis höltyy sillä onhan klubilla kova keikka tuloillaan, nimittäin Stacee Jaxx (Tom Cruise) on tulossa sinne vetämään jäähyväiskeikkansa ennen kuin ryhtyy soolouralle. Keikan on hoitanut Jaxxin lipevä manageri Paul (Paul Giamatti). Sherrien ja Drewn välillä on vetovoimaan, jonka kuitenkin rikkoo vahingossa Stacee Jaxx.

 Kun seksiä tihisevä rock'n'roll buumi on kovimmillaan ryhtyy pormestarin vaimo (Catherine Zeta-Jones) kampanjoimaan kirkkoseuransa kanssa Bourbon klubia vastaan. 

Tom Cruise Stacee Jaxxina
 Blu-ray antoi kaksi mahdollisuutta; katsoa teatteriversio tai leikkaamaton director's cut. No valitsin ohjaajan version, koska niinhän se itse visionääri on elokuvan tarkoittanut nähtäväksi. Elokuvan katsottuani toivoin kuitenkin hieman, että olisin valinnut toisen tien. Rock of agesista ei nimittäin ainakaan musiikkinumeroita puuttunut. Muutaman niistä olisi voinut minun puolestani karsiakin. Kaverini sanoin; "tiesin, että se on musikaali, mutta en, että se oli niin musikaali." Joten laulua piisaa.

Ihan kiva, että tehdään kasarirokista elokuva kaikkien popmusiikkielokuvien lomaan, mutta kokonaisuus ei siltikään toiminut minulle. Elokuva oli mielestäni hajanainen ja toimi jonkinlaisena löysänä telttakankaana, joka roikkui muutaman vahvan yksilösuorituksen varassa. Tom oli ainakin eläytynyt täysin rokki-idolin rooliinsa, ehkä jopa liikaakin. Alec oli myös uskottava klubin omistajana. Orastava homoromanssi hänen ystäväänsä Russel Brandin esittämään Lonnyyn oli kuitenkin ehkä hieman liikaa. Catherine oli puolestaan elokuvan toiseksi parasta antia kiihkeänä uskiksena (joka kuitenkin lopussa osoittautuu vanhaksi Jaxxin bändäriksi.). Paul Giamatti oli kuitenkin ehkä koko elokuvan paras hahmo niljakkaana managerina kaameassa kasari ponnarissaan. Hän ei myös paria riviä enempää elokuvassa laulanut. Elokuvan niin sanottu pääosapari, jotka esittivät elokuvan nuoria rakastavaisia, jäivät roolisuorituksiltaan vaisuksi.

Rock of agesin musiikkinumeroiden tanssikoreot oli suunnitellut So you think you can dance -sarjasta minulle tutksi tullut Mia Michaels. Ja hienojahan ne olivatkin.

En tiedä mitä tältä odotin, mutta pettyneen olon se ainakin jätti.

**1/2

Ohjaaja: Adam Shankman (Hairspray, Villi tusina 2)
Pääosissa: Julianne Hough, Diego Boneta ja Tom Cruise
Kesto: 123min
Valmistusmaa: USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.