sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 12. tammikuuta 2013

King of Califorornia (2007)

Katsoin elokuvan King of California. Kannessa mainostettiin, että Sairaanhauska komedia Sideways'in tekijöiltä. Vaikka en kuulu Sidewaysin suurfaneihin, niin päätin kuitenkin pätkän Fidasta ostaa.

Psykiatrisesta sairaalasta kotiutunut Charlie (Michael Douglas) asuu 16-vuotiaan tyttärensä Mirandan (Evan Rachel Wood) kanssa. Miranda on asunut yksin isänsä lähdön jälkeen lastensuojeluviraston mokan takia. Hän on elättänyt itsensä lopettamalla koulun ja käyden McDonaldsissa töissä.

Charlien palattua kotiin, huomaa Miranda, että tämän isä elää vielä hyvin maanista elämää kuvitellen tietävänsä menneisyyden aarteen olinpaikan. Charlie saa kuitenkin Mirandankin innostumaan tästä aarrejahdista. 

Charlie ja Miranda aarteen etsinnässä
 "Sairaanhauska"-termi ei mielestäni kuvaa tätä elokuvaa, mutta ihan hauska se oli. King of California sai arvostamaan varsinkin Douglasin näyttelijänlahjoja. Hän onnistuu olemaan uskottava niin Amerikan pesidenttinä, Indiana Jonesmaisena seikkailijana kuin hulluna unelmoijanakin. Ilman Douglasin täydellistä panosta olisi pätkä epäonnistunut pahasti. Nyt sitä oli mielenkiintoista katsoa lähinnä juurikin Douglasia seuraillen. Pahan tytön maineessa oleva Evankin oli uskottava Charlien tyttärenä ja pidin siitä, että hänestä ei tehty mitään itkuista kapinoijaa vaan hän hyväksyi isänsä , joskin hieman nikotellen, sellaisena kuin hän oli.

Luin yhden elokuva-arvostelun kommentin, jossa  King of Californian arvosteltiin yrittävän olevan liian kovaa "quirky indy comedy". Minusta se ei kuitenkaan tuntunut pakotetulta vaan päinvastoin pakottomalta. Minulle käy monesti niin, että kun katson elokuvan, joka ei ole tehnyt minuun hirveän suurta vaikutusta, mutta joka on ollut kuitenkin ihan hyvä, niin extrojen Making offin katsominen saa minut pitämään elokuvasta enemmän. Tämänkin elokuvan Making offissa kaikki vaikuttivat olevan innoissaan elokuvasta ja Douglaskin sanoi, että siinä oli paras käsikirjoitus minkä hän on ikinä lukenut.

Kannattaa katsoa jo pelkästään Douglasin suorituksen takia. 

***

Ohjaaja: Mike Cahill
Pääosissa: Michael Douglas, Evan Rachel Wood ja Willis Burks
Kesto: 93min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Katselin tämän itsekin hiljattain ja tosiaan Douglas veti aika erinomaisen roolisuorituksen, joka tätä elokuvaa sitten oikeastaan pyörittikin. Ihan kiva leffa, mutta itse en nähnyt sen extroja, ne olisikin voinut olla kiinnostavaa kuultavaa.

    Niin ja onnea parivuotiaalle blogille! :)

    VastaaPoista
  2. Joo, se making off oli aika lyhyt, mutta kaikki oli todella innoissaan! :)

    Ja Kiitos!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.