sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 28. tammikuuta 2020

Once upon a time...in Hollywood (2019)

Oscar-ehdokkuuksia muun muassa parhaan elokuva, miespääosan, miessivuosan ja ohjauksen kategorioista saanut Quentin Tarantinon ohjaama elokuva Once upon a time...in Hollywood on nimensä mukaisesti satu Hollywoodista.

Vaikka olenkin jo pitkään myöntänyt, että kauniista kuoresta huolimatta Leonardo DiCaprio osaa myös näytellä, ei hän ole koskaan kuulunut lemppareihini. Tässä elokuvassa hän oli kuitenkin niin hyvä että siirtyy tähän tarkoin valitsemaani ryhmään. Hän oli aivan mahtava!

Brad Pitti ja Leonardo DiCaprio heittävät läpyskää
Elokuva sijoittuu vuoden 1969 Los Angelesiin ja pelaa hyvin sillä, että ihmiset tietävät mitä Roman Polanskin silloiselle raskaana olevalle vaimolle, Sharon Tatelle, tapahtui. Elokuvassa häntä näyttelee Margot Robbie, jolle ei kuitenkaan hirveän suurta roolia elokuvassa annettu. Pääosin elokuvassa seurataankin Leonardo DiCaprion esittämää ennen kuuluista lännen sarjan pääosanesittäjää Rick Daltonia, joka joutuu tekemään kompromisseja saadakseen leipää pöytäänsä ja päätyykiin Italiaan tekemään spagettiwesterniä. Hänen ystävänään ja stunt maninaan pyörii Brad Pittin esittämä  Cliff Booth. Yhdessä miehet selviävät vaikeistakin ajoista. Elokuva rönsyilee eikä mikään juonen tynkä mene oikein niin kuin sen olettaisi menevän . 

Tarantinolle totuttuun tapaan elokuvassa voi nähdä viihdyttävää väkivaltaa sen loppupuolella vaikka alku aika lunkisti soljuukin. Tunnelma pätkässä on kiireetön ja kestääkin liki kolme tuntia. Pitkästyttävä se ei kuitenkaan missään nimessä ole. Elokuvia myös fiilisteltiin oikein kunnolla ja Leonardo oltiin vanhoihin elokuviin editoitu mukaan. 

Tämä ei noussut Tarantino-suosikkeihini vaikka tunnustankin sen nerokkuuden. Olisi mielenkiintoista katsoa elokuva uudelleen nyt kun tietää mitä tuleman pitää. 

Elokuvasta voi bongata myös muun muassa Al Pacinon ja Lena Dunhamin.

****

Ohjaaja: Quentin Tarantino (Pulp fiction, Kill Bill)
Pääosissa: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie
Kesto:2h 41min
Valmsitusmaa: USA, UK, Kiina

4 kommenttia:

 1. Tuo Margot Robbien osa oli kyllä hassu. En voinut olla tyrskähtämättä nauruun, kun hän sai siitä Bafta-ehdokkuuden! Tekisi mieli haastatella äänestäneitä, että minkä ihmeen takia? Että ilmestyy hymyilemään pari sekuntia koko kolmen tunnin leffassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, no oho! :O Kyllähänhän ihan hienosti tanssi ja viipelsi, mutta ei nyt mikään ylivoimainen näyttelijäsuoritus. :D Näin jonkun haastattelupätkän, jossa joku toimittaja tms. kysyi Tarantinolta tästä, että miksi Robbiella on niin vähäinen osa elokuvassa vaikka on aika keskeinen hahmo tapahtumien kannalta. Tarantino vaan tokaisi että "I reject your hypothesis." :D Tarantuno ei ainakaan nöyristele tai selittele kenellekään taiteellisia valintojaan.

   Poista
 2. Hyvä pätkä. Tykkäsin, kuten kaikista aiemmistakin Tarantinoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Originelli elokuvan tekijä! Täytyy arvostaa...

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.