sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 16. tammikuuta 2020

Marriage story (2019)

Oscar-ehdokkuksia itselleen hamunnut (mm. paras elokuva sekä paras nais- ja miespääosa) Marriage story kertoo Scarlett Johanssonin esittämän Nicolen ja Adam Driverin esittämän Charlien avioliiton päättymisestä - erosta.

Charlie on mainetta saavuttanut teatteriohjaaja, joka viihtyy New Yorkissa perheensä kanssa, johon kuuluu näyttelijänä toimiva Nicole sekä heidän yhteinen alakoulua käyvä poikansa. Nicole puolestaan on tuntenut jo pidemmän aikaa tyytymättömyyttä nuorena solmittuun avioliittoon. Hän kokee, että on taipunut Charlien tahtoon joka asiassa eikä ole päässyt toteuttamaan unelmaansa asua L.A.:ssa tehden näyttelytyötä televisiolle. Pari päättää että ero hoidetaan sopuisasti ilman asianajajia, mutta pian suunnitelmat muuttuvat kun Nicole palkkaa Laura Dernin näyttelmän huippujuristin - Noran. Charlie iskee takaisin palkkaamalla kovaotteisen Ray Liottan näyttelmän Jayn. Homma menee rumaksikin.

Adam Driver ja Scarlett Johansson
Marriage storya oli miellyttävä seurata. Oli kiva nähdä Marvel-rymistelyiden jälkeen Scarlett pienemmässä elokuvassa, jossa näyttely oli keskeisemmässä osassa kuin erikoistehosteet. Hän nimittäin osaa oikeasti näytellä! Ja vieläpä hyvin. Sama homma Adam Driverin kanssa. Kökön Star Wars - The Rise of Skywalkerin jälkeen oli kiva nähdä hänet loistamassa osassaan Charliena (oma katselujärjestykseni oli tämä). Vaikka hän parasta viimoisessa Star Warsissa olikin.

Ei tylsää hetkeä. Elokuva luisui sulavasti eteenpäin eikä erosta tehty liian mustavalkoista vaan saatiin tuntumaan inhimilliseltä. Ray Liotta ja Laura Dern loistivat myös sivuosissaan lakimiehinä. Jäi jopa janottamaan nähdä näiltä kahdelta joku toinenkin yhteinen projekti, jossa olisivat enemmän pääosissa.

Tykkäsin.

****

Ohjaaja: Noah Baumbach
Pääosissa: Adam Driver, Scarlett Johansson
Kesto: 2h 17min
Valmistusmaa: UK, USA

2 kommenttia:

 1. Kiitos, pelastit tylsän työpäivän. Jotain luettavaa täällä toimiston kuolleessa ilmapiirissä.

  Samaa mieltä. Mielestäni Scarlett veti jopa paremmin kuin aiemmin parempana pitämäni Adam. Scarlett oli jotenkin eloisampi. Adam jotenkin etäisempi, mikä ei välttämättä ollut huono asia elokuvaa ajatellen, vaan saattoi olla ihan tietoinenkin näyttelyvalinta. Joka tapauksessa molemmat vetivät kyllä todella hyvin.

  Kuka on Julia Greer?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erinomainen kysymys! :D Editoin sen nyt pois. Vähän liian sokeasti tullut kopsattua imdb:n "stars" kohdasta. Oli joku sivuosajursti siinä!

   Ja hyvä jos piristi! :) Voin samaistua näihin kuolleen ilmapiirin toimistopäiviin.

   Voi olla että pyrittiin tuomaan vastakohtaisuutta hahmojen väliin, hieman erilaisilla temperamenteilla. Molemmista löytyi kuitenkin niin vahva nyanssien kirjo, että ihan ihokarvat nousivat pystyyn. Mitä näyttelijöitä!

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.