sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

maanantai 20. tammikuuta 2020

Arvonnan tulokset

Synttäriarvonnon arpalipukkeita oli tänä vuonna vain yksi, joten voittaja oli helppo arpomatta sanoa - onneksi siis olkoon Tuoppi! :)

Ricky Gervais siemailee lavalla olutta 
Kysyin kilpailukysymyksessä lempi stand up -koomikkoa.

Ricky Gervais mainittiin, joka on ollut pitkään myös minun lempi stand up -koomikkoni. Hänen sketsintä Nooan arkista tai Tyyris tylleröstä saa minut joka katselukerta nauramaan. Ricky Gervais -show, jossa Ricky pitää animoitua podcastia Stephen Merchantin ja Karl Pilkingtonin kanssa kuuluu myös suosikkeihini. Stand up -show se ei ole, mutta jotain samaa kuitenkin. Siinä tosin Pilkingtonin sisäinen maailma on keskeisessä osassa hauskuuden luomisessa. Netflixistä olen myös katsonut samaan ikäluokaan kuuluvan koomikon Iliza Shelsingerin keikkoja, jotka ovat onnistuneet samaistuttavuudellaan huvittamaan. Bill Hicksiä tuli myös aikoinaan fanitettua, mutta luonnollisista syistä häneltä ei ole nyt tullut pitkään aikaan mitään uutta materiaalia.

Kommenteissa mainittiin myös stand up -koomikot: Eddie Murphy, Anthony Jeselnik ja Chelsea Handler.

Eddie Murphyn standuppia olen nähnyt vain Delirium-taltionnin muodossa. Pidin esitystä hauskana vaikka ehkä sitten liian rääväsuisena, koska en ole sen jälkeen hänen stand-uppia mitenkään erityisemmin etsiskellyt katsottavaksi.

Anthony Jeselnik ja Chelsea Handler puolestaan olivat minulle täysin outoja. Tai no, Chelsea on tullut kyllä vastaan Netflixin suosituksissa, mutta en ole mitään häneltä vielä katsonut. Olen huomannut, että usein näkemäni stand up on huonoa eikä jaksa purra. Harvoin mitään freshiä ja katsomisen arvoista tulee vastaan, mutta sitten kun löytää jonkun itsestä hauskan tyypin, niin hänen jutut jaksaakin sitten myhäilyttää.  
 
Olen käynyt Suomessa muutamalla live stand up -keikalla katsomassa keikkoja muun muassa "maailman hauskimmalta mieheltä" - Ismo Leikolalta ja Noin viikon uutisissakin esiintyneeltä Eeva Vekiltä. Meinasin jopa kerran bussissa moikata Vekkiä kun näytti niin tutulta. Onneksi sain kuitenkin moikkauksen tukahdetettua. Nämä koomikot onnistuivat seteissään naurattamaan. Usein kuitenkin muiden koomikoiden keikat ovat olleet lähinnä vaivaannuttavia kun jotain ihmispolosta eturivistä ollaan tentattu ja tehty naurunalaiseksi tai vitsit ovat muuten vain väsyneitä. Livekeikeikoilla tulee siksi enää harvemmin käytyä.


Kiitos kaikille kommentoijille! :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos ja kumarrus, heh. Osoite,johon palkinnot voi lähettää,on se sama vanha,jonka jo ennestään tiedätkin.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.