sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 6. joulukuuta 2019

John Wick (2014)

John Wickistä tiesin ennakkoon, että tämän koira tapetaan ja siitä hän ei pidä. Meemeistäkin tämä kävi hyvin ilmi. Onneksi tiesin sen ennakkoon, että en ihan murtunut kun kakkapökäle-rikolliset pikkukoirulin pamputti vehreimmille nummille.

John Wick on siitä harvinainen moderni toiminta-elokuva ettei se perustu mihinkään sarjakuvaan. Itseasiassa elokuvasta on tehty sarjakuvakirja -sarja. Asetankin pätkän Helmet-haasteen kohtaan 33. "Olet nähnyt elokuvasta tehdyn kirjan". Olen tosiaan vain nähnyt sen (tai ne) googlen kuvahaulla, en ole lukenut, heh.

Herra itse
John Wickin (Keanu Reeves) vaimo kuolee pitkän sairauden uuvuttamana ja antaa viimeiseksi lahjaksi Johnille koiranpennun, jotta tällä olisi joku jota rakastaa. Kuten alussa mainittu, tämä suloinen koiranpentu kuitenkin hyvin nopeasti tapetaan venäläissyntyperäisten rikollisten toimesta. He myös varastavat miehelle rakkaan auton. John suuttuu ja pian käy myös ilmi, miksi tätä kaveria ei olisi kannattanut suututtaa.

Tykkään kovasti suoraviivaisista kostotarinoista kuten Rambo tai Kill Bill. Syy suuttua ja sitten kosto. Tämä motivaatio toimi myös mainiosti John Wickissä ja ymmärrän hyvin, miksi elokuva on ollut niin suosittu ja saanut kaksi jatko-osaakin. Minulla ei ole mitään Keanua vastaan vaikka hänen näyttelijänlahjoista voi olla montaa mieltä. Vähäeleiseen Wickin rooliin Keanun ilmaisu sopi kuin nakutettu.

Tyylillisestikin pätkää oli miellyttävä katsoa kuten loppukohtausta kaatosateessa.

Elokuvassa voi nähdä myös loistonäyttelijöitä kuten Willem Dafoe ja Ian McShane.

****

Ohjaaja: Chad Stahelski, David Leitch
Pääosissa: Keanu Reeves, Michael Nyqvist, Alfie Allen
Kesto: 1h 41min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Loistopätkä, eikä kakkonenkaan huono ollut. Kolmosta en ole vielä katsonut, mutta tarttee korjata se ensi viikolla jossakin kohtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen verran laatupätkä, että pitänee jatkikset jossain välissä katsastaa!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.