sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 12. elokuuta 2018

138/1001 Pinocchio (1940)

Pinocchio on animaatio puisesta pojasta, jonka nenä pitenee valehtelun seurauksena.

Geppetto (Christian Rub) on kissansa Figaron ja kultakalansa Cleon kanssa poikamiehenä elävä puuseppä. Erään kerran käsistään taitava Geppetto veistää itsellensä puisen pojan ja ennen nukkumaan menoa toivoo tämän olevan oikea poika. Yön aikana kämpille saapuu sininen haltiatar ja muuttaa puisen pojan, Pinocchion (Dickie Jones), eläväksi. Hän kertoo tälle, että tullakseen oikeaksi pojaksi hänen pitää olla rohkea, rehellinen ja epäitsekäs.

Pinocchio saa omatunnokseen tulitikkuaskiin nukkumaan mahtuvan Jiminy Cricketin aka Samu Sirkan (Cliff Edwards), jolla onkin kädet täynnä hommia hieman puupäisen pojan kanssa.

Pinocchio! Ei saa valehdella
 En ole varma olenko koskaan nähnyt Pinocchiota kokonaisuudessaan. Pätkiä on tullut nähtyä Samu Sirkan joulutervehdyksen kautta. Pinocchio oli yllättävän rankka lapsille suunnatuksi animaatioksi. Geppetto on sympaattisin hahmo kun ensinnäkin on kovin yksinäinen että toivoo lasta niin kovasti ja toisekseen kun vihdoin toiveensa Pinocchion muodossa toteutuu, niin lähtee puu-poika heti sekoilemaan ensimmäisenä päivänä ulkomaailmassa aiheuttaen miehelle hirveää huolta ja tuskaa. 

Pinocchion piirrosjälki oli erittäin rehevää ja mukavan satumaista katsoa. Varsinkin kohtaus, jossa Pinocchio tulee pelastamaan isänsä valaan vatsasta oli hyvännäköisesti tehty. Kohtaus oli myös tosi jännä. Geppetton Figaro-kissa näin kissanaisena oli mainio ja "samaistuttava" hahmo.

Tunteita herättävä ja sympaattinen piirretty.

****1/2

Ohjaajat: mm. Norman Ferguson, T. Hee
Pääosissa: Dickie Jones, Christian Rub, Mel Blanc
Kesto:1h 28min
Valmistusmaa: USA

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Mulla soi niin toi biisi päässä ku kirjotin tätä arvostelua! :D Meinasin vetää biisistä muutaman sitaatinki arvosteluun. Yks Kumikamelin parhaista.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.