sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Muppets Most Wanted (2014)

Muppets Most Wanted on jatkoa 2011 ilmestyneelle The Muppetsille. Oikeastaan elokuvan ensimmäinen laulu kiteyttää kaiken mitä se tarjoaa; puolivillaisen juonen ja hieman heikomman esityksen kuin ykkönen oli. 


Muppetien yhdistyttyä ensimmäisessä osassa päättävät he jatkaa esiintymiskiertuettaan. Managerikseensa he ottavat lipevän Dominic Badguyn (Ricky Gervais). Kermitillä on omat epäilyksensä Badguyin ehdottamasta maailmankiertueesta, mutta myöntyy muiden painostuksesta. Badguy täyttää nimensä pahaenteellisyyden ja korvaa Kermitin kuuluisalla venäläisellä rikollisella Constantinella (Matt Vogel). Siinä missä Constantine ottaa Kermitin paikan shown ohjaajana päätyy oikea Kermit rikolliseksi luultuna venäläiselle gulagille Siperiaan. 

Constantinella ja Dominicilla on ilkeä juoni kruunun jalokivien varastamiseksi ja Kermit puolestaan yrittää selvitä pahamaineisten rikollisten keskellä kaivaten ystäviensä apua. 

Mukana taas lukuisia julkkiksia kuten Tina Fey gulagin johtajana, Danny Trejon rikollisena ja Ty Burrell ranskalaisena etsivänä. Pienissä cameoissa saattoi nähdä muun muassa Lady Gagan, Salma Hayekin, Christoph Waltzin, Chloë Grace Moretzin...jne.

Kermit ja hänen doppelgänger loppulaulussa
The Muppets tarjosi sydäntä lämmittävän hauskan tarinan, jossa lukuisat julkkisesiintymiset pääsivät yllättämään. Tämä "jatko-osa" oli puolestaan kylmä kaiku tuosta ensimmäisestä osasta. Julkkisesiintymiset tuntuivat pakkopullalta, jota kauhottiin väkisin jo täynnä olevaan vatsaan. Juonikin tuntui vähän mietityltä eikä laulutkaan olleet niin hauskoja.  

Ricky Gervaisilla näytti olevan vaikeuksia tasapainoitella pahiksen roolin ja komediallisuuden välimaastossa. Huonoin roolisuoritus tuli kuitenkin Moderni perhe -sarjasta tutulta Ty Burrelilta. Ei sinänsä että hän olisi ollut erityisen huono näyttelemään vaan se, että hänen suorituksensa oli kuin täysi kopio Steve Martinin esittämästä Vaalean punaisen pantterin etsivä Clouseausta. Kopio oli niin huomattava, etten tiedä oliko sen sitten tarkoituskin olla jonkinlainen camp-versio Steven hahmosta. Joka tapauksessa täysin tarpeeton osa.

Ei Most Wanted kuitenkaan umpisurkea ollut. Tina Fey oli ihan hauska gulagin Kermitiin rakastuneena johtajana. Ja itse Mupperit jaksavat aina riemastuttaa. 

Hieman kuitenkin petyin.

**1/2

Ohjaaja: James Bobin (The Muppets)
Pääosissa: Ricky Gervais, Ty Burrell, Tina Fey
Kesto:107min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.