sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 11. heinäkuuta 2015

The Karate Kid, Part III (1989)

Karate Kid III (The Karate Kid, Part III) jatkaa Daniel-sanin (Ralph Macchio) seikkailua ykkösen ja kakkosen jälkeen.

Cobra Kai -dojon johtaja Kreese (Martin Kove) on taloudellisissa vaikeuksissa eikä hänen rikas kaverinsa Terry (Thomas Ian Griffith) pidä näkemästään. Terry päättääkin kostaa Kreesen puolesta Danielille sekä Mr. Miyagille (Pat Morita). 

Terryn kätyrit ahdistelevat Danielia, että osallistuisi Karate-turnaukseen ja puolustaisi titteliään. Miyagi on kuitenkin sitä mieltä, että karaten harjoittelu pelkkiä pokaaleja varten on typerää. Terry teeskentelee hyvää tyyppiä ja alkaa opettamaan Danielille karatea päinvastaisilla menetelmillä mitä Daniel on Miyagilta oppinut.

Lopulta Daniel saa tietää, että Terry onkin pahis ja Miyagi suostuu treenaamaan Danielia turnaukseen. Danielin romanttisen ihastuksen kohteena on tässä Jessica (Robyn Lively).

Terry ja Daniel
Terryn pahismaisuus vedetään jo ihan tappiinsa tässä kolmosessa. Hieman samalla karnevalistisella linjauksella jatketaa kuin kakkosessa jo aloitettiin. Kerronnallisesti tapahtuu sama kuin monissa jatko-osissa eli hyvis maistaa hieman mitä voisi voimillaan pahismaailmassa tehdä, mutta tajuaa sitten kuinka väärin se on ja palaa ojennukseen. Kaavaa uuden tytön astumisesta kuviohin yrtettiin hieman rikkoa tässä kun ihastus olikin varattu, mutta muuten aika samanlaisella rakenteella mentiin. Thomas ei ollu mielestäni kovin hyvä Terrynä vaikkakin oli roolissaan kuvottava. 

Aika tyhjällä tämä kolmonen jo kulki ja ihan hyvä että jäi viimeiseksi Karate Kid -elokuvaksi samalla Daniel-san & Mr. Miyagi duolla. 

**1/2

Ohjaaja: John G. Avildsen (Rocky, The Karate Kid, Karate Kid II)
Pääosissa:Ralph Macchio, Pat Morita, Robyn Lively
Kesto:112min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.