sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

perjantai 31. heinäkuuta 2015

Sissi (1955)

Meneillään olevan kesäloman lopuksi olisi tarkoitus ottaa suunnaksi Itävalta ja sen hengessä tarttui katseluun - Sissi. Sissi on ensimmäinen elokuva osana kolmiosaista sarjaa, joka perustuu Itävallan keisariin Franz Josephiin sekä hänen puolisoonsa Sissiin.

Baijerilainen Sissi (Romy Schneider) menee siskonsa Helenen (Uta Franz) sekä äitinsä (Magda Schneider) kanssa Itävaltaan Keisari Franzin syntymäpäiville. Sissin äiti ja keisarin äiti (Vilma Degischer) ovat sisaruksia jotka ovat päättäneet naittaa Franzin ja Helenen toisilleen. 

Franzin kohdattua villisti elävä vasta vajaa 16 vuotias Sissi tietämättä, että tämä on Helenen sisko, rakastuu tähän ensisilmäyksellä. Molempien äitien kauhuksi Franz julistaakin synttäreillään, että nai Helenen sijaan hoviin sopimattoman Sissin. 

Sissi ja Franz 
Muistan katselleeni nuorena näitä Sissi-elokuvia telkkarista ja ihailleeni elokuvien pukuloistoa sekä nuoren Sissin kauneutta sekä epäprinsessamaista itsenäisyyttä ja itsepäisyyttä. Sissi onkin hyvin viihdyttävä 1800-luvulle sijoittuva hovikertomus, jossa on mukavaa rakkaustarinaa, kolmiodraamaa sekä komediaa. Romy Schneider on ihastuttava Sissinä. 

***1/2

Ohjaaja: Ernst Marischka
Pääosissa:Romy Schneider, Karlheinz Böhm, Magda Schneider
Kesto: 102min
Valmistusmaa: Itävalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.