sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 9. toukokuuta 2015

Tracks (2013)

Tositaphtumiin perustuvassa elokuvassa Tracks nuori nainen päättää lähteä useiden kuukausien vaellukselle Austraalian aavikoihin. 

Aito Robyn
Robyn (Mia Wasikowska) ei niinkään välitä ihmisistä ja haluaakin olla hetken ihan itseksensä. Nainen päättääkin lähteä vajaan 3000 km matkalle uskollisen koiransa Diggityn kanssa läpi aavikon läntistä Austraaliaa. Aluksi hänen täytyy kuitenkin saada kameleita sekä rahoitus matkalleen. Useiden kuukausien työskentelyn jälkeen hänen onnistuu saamaan neljä kamelia sekä kokemusta heidän kouluttamisestaan. Hänen tarinastaan kiinnostuu valokuvaaja Rick (Adam Driver) ja Robyn saa National Georaphyn sponssaajakseensa. Kuukausittaiset vierailut kuvaajalta eivät ilahduta erakkoluonteista Robynia vaikka lempi leiskahtaakin.

Robyn kokee matkallaan niin surun kuin ilon hetkiä ja alkaa kyseenalaistaa oliko matka kaiken sen arvoinen.

"Kamelinainen"
Aito Robyn lähti alun perin matkalle todistaakseen että ihminen pystyy tekemään mitä vain kunhan vain yrittää tarpeeksi kovaa vaikka alan ekspertti ei olisikaan. Lähtökohtaisesti idea elokuvaan olis siis ihan mielenkiintoinen. Pidän myös Miasta  sekä Adamista näyttelijöinä, mutta nyt ei kaikki ihan toiminut. Mielestäni Adam oli väärä mies hommaan. Normaalisti jonkinlaista anarkistia esittävä Adam joutui nyt olemaan se normaali radikaalin Robynin rinnalla eikä osa oikein istunut. Kemia Mian kanssa oli myös olematon. Naisen seuralaiseksi pyhällä maalla kulkemaan suostunut aborginaali oli mainio. 

Naisen matkaa oli ihan kiinnostavaa katsoa, mutta odotin kai enemmän että elokuva olisi keskittynyt enemmän vain tähän yhteen henkilöön ja hänen kokemuksiin ja oivalluksiin aavikon keskellä 127 tuntiamaisesti, mutta väkeä lappoi elokuvassa niin edestä kuin takaakin, ettei matkasta saanut kovin yksinäistä kuvaa. Vaikeaa varmasti kuvata jotain useita kuukausia kestävää kamelimatkaa kiinnostavalla tavalla ja tässä oltiin joiltain osin onnistuttukin, mutta ei Tracks silti täysosuma ollut. Silti tällaisia genren elokuvia joissa naiset ovat pääosissa aliedustettuja olisi kiva nähdä lisääkin.

Surullisinta pätkässä oli Diggityn kohtalo.

***1/2

Ohjaaja:John Curran (Kirjava huntu, Praise)
Pääosissa:Mia Wasikowska, Adam Driver, Lily Pearl
Kesto:112min
Valmistusmaa:Australia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.