sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 24. toukokuuta 2015

A Bug's Life (1998)

Ötökän elämää (A Bug's life) seurasi suosiollista Toy Storya Pixarin kokopitkien animaatioiden saralla. Ötökän elämää ei aivan vedä vertoja edeltäjälleen.

Muurahaisten yhteiskunnassa asustelee erikoislaatuinen muurahainen nimeltään 
Flik (Dave Foley). Hän aiheuttaa keksinnöillään enemmän hankaluuksia kuin auttaa yhteisöään. Pieniä muurahaisia uhkaa heinäsirkat (mm. Kevin Spacey), jotka kiristävät heitä keräämään ruokaa talven varalle myös itselleen. Muurahaisten tuleva kuningatar (Julia Louis-Dreyfus) keksii hyvän keinon päästä eroon Flikistä ja lähettää hänet tehtävälle hakea isompia ötököitä puolustamaan muurahaisia sirkoilta uskoen ettei koskaan palaa tehtävältään. 

Flik löytää kuitenkin taidokkaita sirkusötököitä, mutta kommunikaatiossa tapahtuu katkos eikä ötökät tajua joutuvansa tappelemaan vaan luulevat saavansa töitä esitykselleen. Prinsessan ihmeeksi Flik palaa sekalaisen armeijansa kanssa. 

Ötököillä on oma elämänsä
Sekotan aina Ötökän elämää samana vuonna ilmestyneeseen Dream Worksin animaatioon Antz, joka osaltaa kertoo myös muurahaisista. Ötökän elämää on ihan semivviihdyttävä kertomus muurahaisten koettelemuksista sekä erilaisuuden ylistämisestä. Hyviksi hahmoiksi voisi nostaa Kevin Spacayn äänellä varustetun Hopperin, jonka Kevin sai tuntumaan oikeasti uhkaavalta. Sirkusötökät eivät mielestäni olleet niin onnistuneita vaikkakin oli ihan hauskaa, että leppäkerttu oli mies kun englanniksi leppis on kuitenkin lady bug. 

Huumoria oli jonkin verran, mutta elokuva ei tarjonnut aikuisille niin paljon kuin Toy Storyt.

Ala-asteen matikan opettajani sanoin "mukiinmenevä".

***

Ohjaaja:John Lasseter, Andrew Stanton
Pääosissa:Kevin Spacey, Dave Foley, Julia Louis-Dreyfus
Kesto:95min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.