sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 16. toukokuuta 2015

Guardians of the galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy  on supersankarielokuva, joka perustuu Marvelin sarjakuviin.

Peter Quill (Chris Pratt) on maasta eli "Terrasta" kotoisin oleva poika, joka kidnapataan maan päältä heti äitinsä kuoltua muistonaan vain vanha walkman täynnä äitinsä suosikkihittejä. Sieppauksen takana on sinisen värinen ulkoavaruudesta oleva Yondu (Michael Rooker). Peter oppii elämään hieman rikollisenpuoleista elämää ja saa haltuunsa pallon, joka sisältää voiman tuhota koko galaksin.

Pallon haluaa käsiinsä paha Ronan (Lee Pace) ja siksi se olisikin saatava vietyä turvaan Novalaisille (mm. Glenn Close, John C. Reilly). Erinäisten prosessien jälkeen joukko rikollisia liittoutuu keskenään viedäkseen pallon turvaan. "Galaksin vartijoiden" -ryhmään kuuluu Peterin lisäksi geenihirviö-pesukarhu Rocket (Bradley Cooper), puuta muistuttava Groot (Vin Diesel), vihreä varas Gamora (Zoe Saldana) ja järkälemäinen Drax (Dave Bautista).

Gamora, Groot, Peter ja Drax
Katsoin yllättyneenä imdb:n sivustolta, että Guardians of the Galaxy on arvosteltu 250 parhaimman elokuvan joukkoon ja on nyt sijalla 206. Mielestäni elokuvassa oli paljon potentiaalia, mutta ei se nyt noin hyvä ollut. Ensinnäkin elokuvan ensimmäiset viitisentoista minuuttia olivat niin sekavia, että oli hyvin vaikea pysyä kärryillä, että mitä elokuvassa tapahtuu. Elokuva oli myös ladattu muka hauskoilla vitseillä, jotka tuntuivat teennäisiltä "nyt olisi pakko nauraa" -kohauksilta. Jotkin vitseistä osuivat, mutta milteipä suurin osa olivat huteja. Jostain syystä esimerkiksi Peterin omistamaa walkamania ja sen sisältämää vanhempaa musiikkia käytettiin liian monen vitsin lähteenä. Elokuvan maailma oli myös hyvin tietokoneistettu ja tietokonepelimäisyys tuli usein mieleen.

Bad ass raccoon
Hahmoissa oli kuitenkin paljon ainesta vaikka itse juoni olikin turhan kliseinen vaikka ilmeisesti jonkinlaiseksi parodiaksi elokuva olikin tarkoitettu. Chris Pratt oli sympaattinen Peterinä ja Bradley oli syyllinen suurimpaan osaan nauruista. Zoe on mielestäni näyttelijänä turhan pökkelömäinen vaikka onkin erittäin kaunista katseltavaa. Vin Dieselin rooliin kuului kolme sanaa: i, am ja Groot, mutta hyvin animoitu hahmo sekä sympaattinen Peterin lailla. Draxista olin hieman kahden vaiheilla.

Toivottavasti ohjaaja James Gunn osaisi käyttää jatko-osassa kaiken hyvän tästä ja luoda mielenkiintoisen tarinan johon hahmoja hyödyntää.

***

Ohjaaja:James Gunn (Super)
Pääosissa:Chris Pratt, Bradley Cooper, Vin Diesel
Kesto:121min
Valmistusmaa:USA, UK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.