sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

torstai 1. tammikuuta 2015

Monsters, INC (2001)

Monsterit Oy (Monsters, INC) on Pixar animaatio, joka kertoo Sullivanista (John Goodman) sekä Mikestä (Billy Crystal). Molemmat kaveruksista ovat töissä Monsterit Oy:ssa, jossa lapsia pelotellaan heidän kiljunnasta saaman energian takia. Hommasta tekee erityisen vaarallista se, että lapsien uskotaan olevan monstereille myrkyllisiä. 

Sullivan hoitaa pelottelun ja vähemmän pelottava pallomainen Mike on hänen avustaja/valmentajansa. Sullivanin pahin vastus kirkumisten saamisissa on liskomainen Randall (Steve Buscemi), joka huijaa tilastojaan tekemällä ekstratunteja sisään. Yhtenä iltana häneltä pääsee kuitenkin lapsi karkuun monsterien puolelle. Karanneen lapsen, Buun, löytää Sullivan, joka kankean alun jälkeen alkaa kiintyä suloiseen vekaraan ja huomaa ettei tämä niin vaarallinen olekaan kuten ovat uskoneet.

Mike, Sullivan ja metkuileva Randall
Monsterit Oy:n viimenäkemisestä oli vierähtänyt pitkä aika enkä muistanutkaan kuinka hauska se oli. Monsterimaailmaan oli kiva upota ääniltään vivahteikkaitten Billy Crystalin sekä John Goodmanin johdoilla. Tarinaa seurasi mielellään eikä tylsistymisen hetkiä ehtinyt tulla. Oli mukavaa, että kyseessä ei ollut perus romantiikkajuoni vaan hieman erikoisempi monsterin kiintyminen lapseen. Sullivanin ja Miken keskinäistä sanailua oli myös viihdyttävä katsoa. 

****

Ohjaajat:Pete Docter, David Silverman, Lee Unkrich
Pääosissa:Billy Crystal, John Goodman, Mary Gibbs
Kesto:92min
Valmistusmaa:USA

2 kommenttia:

  1. Tosi mainio elokuva.

    Eräässä porvoolaisessa ruokakaupassa oli tämän elokuvan ilmestyessä ja vielä pitkään sen jälkeenkin karkkiosastolle asetettuna hieman alle kaksi metriä korkea Sulley-hahmo. Ei siis mikään pahvikuvajainen, tms., vaan iso, realistisen (siis tietenkin omassa sarjassaan) jykevä karvahirviöfiguuri ja olen aina silloin tällöin miettinyt, että mikäköhän sen kohtalona oli, sillä kyllähän se ajan saatossa paikalta katosi. Oletan kauppiaan vieneen sen kotiinsa, koska eihän sellaista voi pois heittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vitsi, tollanen ois kyllä niin mahtava! Pistäisin sen sisälle ulko-oven läheisyyteen että kaikki luvattomasti tulevat miettisivät kahdesti ennen peremmälle astumista.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.