sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

lauantai 3. tammikuuta 2015

X-men (2000)

X-men aloittaa pitkän linjan X-men elokuvia, joista viimeisimpänä 2014 ilmestynyt X-men: Days of future past. 

Tulevaisuuteen sijoittuvassa elokuvassa ihmisten seassa liikkuu erikoiskykyjä omaavia mutantteja. Yksi tällainen mutantiksi itsensä huomaava Rogue (Anna Paquin) pakenee kotoaan oman erilaisuutensa takia. Hänen suudelmansa on laittanut poikaystävän kolmeksi viikoksi koomaan. Rogue kohtaa toisen mutantin - Wolverinen (Hugh Jackman). Yhdessä kohtalotoverit päätyvät telepaattisia kykyjä omaavan Xavierin (Patrick Stewart) mutanteille tarkoitettuun kouluun, josta Wolverine saa vastauksia hämärän peittoon jääneelle menneisyydelleen ja Rogue uuden kodin.

Xavierin nemesis on ennen hänen kanssaan yhteistyötä tehnyt Magneto (Ian McKellen). Magneto on myös mutantti, jonka voimat ovat metallien hallitsemisessa. Magneto on kiinnostunut Roguesta hänen voimiensa takia ja saakin tämän ansaan ovelan muodonmuuttaja-Mystiquen (Rebecca Romijn) avustuksella. 

Oman kolmidraamansa muodostaa Wolverine, joka on ihastunut Cyclopsin (James Marsden) tyttöystävään Jean Greyhyn (Famke Janssen). Halle Berryn voi nähdä säämanipulaatioon kykenevänä Stormina.

X-miehet
X-men oli aika vaikuttava ilmestys tuloaikanaan ja kyllä se vieläkin jaksoi kiinnostaa. Varsinkin Magneton sekä Xavierin vastakkainasettelu oli mitä herkullisin. Ian ja Patrick toimivat rooleissaan. Hugh Jackmanin Wolverine oli myös loistava hahmo ja on saanutkin tähän mennessä jo kaksi itsenäistä osaa X-men maailmassa. X-men sarjakuvia en ole tainnut lukea yhtäkään, joten en osaa sanoa ovatko tapahtumat/ hahmot kuinka uskollisia innottajalleen. Ei X-men kuitenkaan täydellinen elokuva ole. Varsinkin joissain hahmoissa olisi ollut uudelleen harkinnan paikka. Halle Berry Stormina oli epäuskottava ja äärimmäisen tönkkö. Sapelihammas Magneton sidekickinä oli myös lähinnä koominen karvaturri. Sen sijaan Mystique toimi senkin edestä. Anna Paquin jakaa mielipiteitä, mutta minua hän ei häirinnyt.

Viihdyttävää scifiä sarjakuvamaailmassa.

***1/2

Ohjaaja: Bryan Singer (Epäillyt, Mallioppilas, X-men 2)
Pääosissa:Patrick Stewart, Hugh Jackman,Ian McKellen
Kesto:104min
Valmistusmaa:USA

5 kommenttia:

  1. Noh, sarjakuvassa Wolverine on kärttyinen äijänpätkä. Leffassa taasen päinvastoin, paitsi sen kärttyyden osalta. Se nyt tuli näin ensimmäisenä tässä mieleeni. Muitakin eroavaisuuksia on, mutta sen verran laiska olen, etten rupea tässä niitä sen kummemin listaamaan...

    VastaaPoista
  2. Itse olen SUURI X-men fani, pidän jopa kolmosesta, mistä useimmat ei tykkää ja Berrystäkin, Storm on aivan mahtava. Toisaalta en voi sietää Wolverinea, i hoan että hänellä aina suurin osa/päärooli, omat elokuvat jne, vaikka sillä on tylsimmät voimat, kaiken lisäksi Hugh Jackman, jolla en katso olevan näyttelijäntaitoja pätkän vertaa, näyttelee häntä NIIN tylsästi! Mutta Ian ja Patrick, ne rulaa kans!

    VastaaPoista
  3. T: PItäisi ihan itse mielenkiinnosta lukaista peri x-meniä, että pääsisi vähän kärryille "todellisista" hahmoista.

    C: Yllättävää! Mielestäni juuri Barry on se näyttelijäkyvytön ja Hugh puolestaan loistaa persoonallaan. Tosin vetoaa hän ulkoisestikin, joka saattaa vaikuttaa harkintakykyyni! :D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.