sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Iron man 2 (2010)

Iron man 2 jatkaa kirjaimellisesti siitä mihin ykkönen jäi; Tony Stark (Robert Downey Jr.) kertoo medialle olevansa Iron man. 

Tony nauttii täysin siemauksin julkisuudesta ja hänen tai hänen alter egonsa nimi paistattelee useammankin lehden otsikoissa. Tonya varjostaa kuitenkin hänen sydämensä sykkimässä pitävä palladeum-ydin, se kun myrkyttää Tonya pikkuhiljaa. 

Venäjältä kaikaa. Isänsä kuolemasta Starkin suvulle katkeroitunut Ivan Venko (Mickey Rourke) päättää kostaa Tonylle koetut vääryydet. Ivan on tekniikkanero ja rakentaa Iron manille vastukseksi soveltuvat varusteet ja saapuu Jenkkeihin hänet kohtaamaan. Hävittyään taistelun aseteollisuuden palkollinen Justin Hammer (Sam Rockwell) palkkaa Ivanin rakentamaan sotavoimille kelpaavan robottiarmeijan. Suunnitelma kuitenkin räjähtää käsin. 

Elokuvassa seikkailee myös Iron manin vieraileman elokuvan - The Avengers - jäseniä kuten Nick Fury (Samuel L. Jackson) ja Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) auttamassa Iron mania. Armeijamies James Rhodes (Don Cheadle) myös jelppaa Iron mania parhaansa mukaan. Sihteeristä Pepper Pottsista (Gwyneth Paltrow) Tony tekee yrityksensä johtajan. 

Tony ajoi rallia ennen kuin Ivan pysäytti hänet
Iron man 2 epäonnistui yrityksessään. Siinä missä ykkönen tuntui selkältä ja mukaansatempaavalta tarinassaan, niin kakkonen sukelsi. Elokuvassa oli aivan liikaa hahmoja sekä sivujuonteita. Avenger seikkailijat olivat aivan tarpeeton lisä. Mickey Rourke, vaikka hänestä pidänkin, ei sopinut pahaksi ryssäksi sitten millään. Luulin aluksi, että hän vitsaili venäläisen aksenttinsa kanssa, mutta sitten tajusin, että niin hän oikeasti elokuvassa puhuu. Tosin Rourke on itsekin avautunut inhostaan Iron man 2:sta kohtaan. Hän olisi halunnut lisää syvyyttä hahmoonsa, mutta studio oli jättänyt lisämateriaalin hahmon kehittelyn osalta leikkaushuoneen lattialle. Aseteollisuuden Hammerin näyttelijä Sam toi elokuvaan kaivattua huumoria ja oli Tonyn kännisekoilu Iron man puvussakin ihan hauskaa. 

Sekava tyhjä kuori ilman kunnolista sisältöä. Ehkä ohjaajan olisi pitänyt pysyä vain kameran toisella puolella ja pitää kiinni näkemyksestään joka kuulsi Iron manin ensimmäisestä osasta.

**

Ohjaaja: Jon Favreau (Elf, Zathura, Iron man)
Pääosissa:Robert Downey Jr., Mickey Rourke, Gwyneth Paltrow
Kesto:124min
Valmistusmaa:USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.