sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

tiistai 24. kesäkuuta 2014

The 10th Kingdom (2000)

The 10th Kingdom on fantasia-aiheinen minisarja, joka kertoo maasta jota hallitsi vanhoina hyvinä aikoina, noin 200 vuotta sitten suuret kuningattaret kuten; Tuhkimo, Lumikki, Punahilkka ja Tähkäpää.

Virginia (Kimberly Williams-Paisley) on ihan tavallinen tyttö Nykistä, joka tempautuu mukaan fantasiamaailmaan kun törmää taikapeilin kautta matkustaneeseen koiraan, joka on oikeasti Prinssi Wendell (Daniel Lapaine), jonka Lumikki-sadusta tutun pahan äitipuolen jatkaja (Dianne Wiest) on kironnut. Karannutta koira-prinssiä on lähtenyt hakemaan myös pahan äitipuolen lähettämä puolisusi (Scott Cohen), joka kuitenkin rakastuu Virginiaan palavasti heti ensisilmäyksellä tai nuuhkaisulla.

Virginia, tämän isä Tony (John Larroquette), puolisusi sekä koira-prinssi matkaavat satumaailmaan jossa on 9 eri kuningaskuntaa. Virginian ja Tonyn tavoitteena on löytää taikapeili jolla päästä takaisin kotiin, puolisuden tarkoituksena on voittaa Virginian rakkaus ja koira-prinssin tavoitteena on puolestaan löytää koira jonka paha kuningatar muutti ihmiseksi, että saisi jälleen oman ruumiinsa takaisin ja voisi tulla kruunatuksi.

Matkallaan nelikko kohtaa vaikeuksia ja pieniä voittoja. Sarjassa voi myös nähdä mm. Ed O'Neillin, Rutger Hauerin ja Warwick Davisin.

Prinssi Wendell, Tony, Virginia ja Wolf
Mielestäni 10th Kingdom on oikein mukava sarja, jota katsoo mielellään. Sarjassa on hyödynnetty hyvin jokainen dollari. Satumaailman eri paikat Suukkokaupungista lumottuun metsään on tehty uskottavan oloisiksi. Mielestäni Kimberley oli nappivalinta Virginiaksi, koska omaa häikäisevän kauniin kasvoluuston, mutta on kuitenkin tarpeeksi arkinen. Mielestäni oli myös uskottavuuden kannalta hyvä, että Virginia piti samoja kuteita miltei koko sarjan ajan. Scott myös eläytyi hyvin suden rooliinsa ja olikin lempihahmoni tässä sarjassa. Oikeastaan kaikki roolitukset toimivat. 
 
Trollit

Sarjan lopussa pedataan selkeästi jatkoa tulevalle kaudelle, mutta sitä ei valitettavasti koskaan tullut heikohkojen katsojalukujen takia.

Mukava satu.

***1/2

Ohjaaja: David Carson ja Herbert Wise
Pääosissa: Kimberly Williams-Paisley, Scott Cohen, John Larroquette
Kesto:417min
Valmistusmaa: UK, Germany, USA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.