sitaatti

Two men look out the same prison bars; one sees mud and the other stars.

-Frederick Langbridge

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Alice in Wonderland (1999)

Katsomani Liisa Ihmemaassa (Alice in wonderland) on tv-elokuva, jossa vilisee tuttuja naamoja. 

Liisa Ihmemaassa kertoo tutun tarinan pikkutytöstä (Tina Majorino), joka pakenee julkisen esiintymisen pelkoa piiloutumalla juhlien ajaksi. Piilossaan Alice näkee kelloaan vilkuilevan kanin jolla on kova kiire. Alice lähtee kanin perään ja tippuu syvään koloon. Tyttö kohtaa uudenlaisen satumaailman, jossa omaa pituuttaan voi syömingeillä ja juomingeilla säädellä, kilpikonnat laulavat (Gene Wilder), hullu hatuntekijä (Martin Short) on pysäyttänyt ajan teehetkeen ja herttakuningatar (Miranda Richardson) haluaa katkoa kaikkien pään.

Hullun hauskat kokemukset rohkaisevat Alicea eikä julkilaulaminen tunnukaan enää niin isolta jutulta. 

Elokuvassa voi myös nähdä mm. Whoopi Goldbergin, Robbie Coltranen, Ben Kingsleyn, Christopher Lloydin ja Pete Postlethwaiten.

Alice tippuu kaninkoloon
Unohdin tyystin että olin jo nähnyt tämän elokuva. Sen alku on ihan mielenkiintoinen, mutta jossain matkan varrella elokuvan seuraamisesta tulee tylsää. Mielestäni nimikkoroolia esittänyt Tina oli sopivan tomakka Liisaksi. Hänen kohtaamaat henkilöt eivät valitettavasti kuitenkaan aina olleet niin kiinnostavia seurata. Esimerkiksi kohtaus jossa hullu hatuntekijä tarjoilee olemattomia ruokiaan oli ylipitkä ja tapahtumaköyhä. Myös pään katkaisua kannattavan kunigattaren puutarhassa hortoilu vei mielenkiinnolta terän. 

Teekutsut


Hetkittäin ihan kiinnostava, mutta kokonaisuutena aikamoinen tylsä mössö.

**1/2

Ohjaaja: Nick Willing (Tatuointimurhat, River King - Kuolema eliittikoulussa)
Pääosissa: Tina Majorino, Whoopi Goldberg, Robbie Coltrane...
Kesto:150min
Valmistusmaa:UK, USA, Saksa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.